Следвайте ни

1000 маски ушиха пловдивчани с увреждания

viber icon

Борбата с коронавируса обедини пловдивчани от всички възрасти, болни и здрави. В нея се включиха и хора с увреждания, които започнаха да шият предпазни маски. Те ще бъдат предоставени безвъзмездно на община Пловдив и нейните структури.

Инвалидите вече имат в наличност 1000 броя, съобщават от ОП "Социално предприятие за хора с увреждания - Пловдив". Предприятието се занимава с шиваческа дейност, но никога не е правело маски. Насочило се е към защитното облекло след обявяване на извънредното положение

Предпазните маски са най-различни, има по вкуса на всеки – като почнем от изчистени бели, минем през такива с илюстрации на бухалчета и стигнем до дървета. Идеята е защитното облекло да създаде настроение в създалата се ситуация с пандемията.

Социалното предприятие за хора с увреждания стартира в града под тепетата преди две години, като то беше финансирано от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. В него инвалидите участват не само в изработването на шивашки изделия, но и на керамични и стъклени предмети, бижута, мартенички. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?