Следвайте ни

1000 камери пазят от вандали града под тепетата

viber icon

Новият център за видеонаблюдение ще бъде свързан с полицията и службите за сигурност

Нов Център за видеонаблюдение  с около 1000 камери започват да изграждат в Пловдив, след като се подготви проектът. Целта е да се повиши сигурността на гражданите, каза вчера за "Марица" зам.-кметът по обществен ред в общината Йордан Ставрев, който работи по тази идея от миналата година. 

Общинският Биг Брадър ще дебне  денонощно за вандали на най-посещаваните обществени места - в паркове, градини, пешеходни подлези, на възлови кръстовища, културно-исторически забележителности, на автобусни спирки. В момента Общинска охрана наблюдава за реда с помощта на над 200 камери, разположени предимно на Главната, в Стария град и  Цар-Симеонова градина, в "Капана" и край Гребния канал. Новият видеоцентър ще бъде оборудван с модерен софтуер, а камерите ще са с висока резолюция. 

Това ще позволи   да получаваме информация за инциденти от един екран и няма да се налага  четирима служители да гледат 20 монитора,  обясни Ставрев. Центърът ще  бъде свързан със службите по сигурността  и полицията, което  ще даде възможност за  по-бърза реакция и  разкриване на  престъпленията.  

Интервю със зам.-кмета Йордан Ставрев - след малко!

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

06.07.2020 | 15:25

НЯМА НУЖДА ДА ЗВЪНИТЕ НА БРАТ МИ ИЛИ МАЙКА МИ ДА МЕ УБЕЖДАВАТ :) АЗ СЪМ БОГ! И НЯМАМ НИТО МАЙКА, НИТО БРАТ! А ТОЯ СВЯТ Е МОЙ И НЕ АЗ, ЩЕ ЗАМИНА ЗА ЧУЖБИНА, А ЩЕ ВИ ИЗБ ИЯ ВСИЧКИ ВАС! :)

Отговори
0 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

06.07.2020 | 12:19

Е ТУКА ИМА МОИ КОМЕНТАРИ, ДА НЕ ГИ ПРЕПИСВАМ :) https://frognews.bg/novini/vasil-bojkov-kam-balgarite-balgariia-chujbina-tretata-natsionalna-katastrofa-fakt.html

Отговори
0 0
Пенчев

Пенчев

02.07.2020 | 10:02

Той работел по проекта от миналата година, но още е на етап идея! Ей на това му се вика бърза реакция. Фамозно. А с 1000 камери ще им гледате на бандитите шушоните. Смешна работа. Толкова камери трябват само за Главната, какво да говорим за града. Явно това ще в поредната далавера, от която да се сгънат един-два милиона. Дребните душици ма дребно играят. Маминия поне имаше размах.

Отговори
2 0
Батко

Батко

02.07.2020 | 08:50

Като гледам как са се впечатлили вандалите :D Голям смях!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?