Следвайте ни

100 младежи с първа работа в пловдивската администрация

viber icon

Над 100 дипломирани младежи с висше образование могат да стартират кариерата си в пловдивската администрация през 2021 г. Те могат да станат социални работници и да извършват индивидуална оценка на хора с увреждания, да се трудят в службата по геодезия, картография и кадастър или да бъдат прависти, икономисти, архитекти в пловдивското подразделение на АПИ. Свободни позиции има в Агенцията по вписвания или в Агенцията по заетостта с ресор европейските фондове и международни проекти. Това е възможно благодарение на програмата „Старт на кариерата“, по която може да се кандидатства от 5 октомври до края на месеца. 

Обявените свободни позиции в страната за централни ведомства и техните териториални подразделения са общо 2 223, информират от Агенцията по заетостта. Най-много са местата за чиновници в София – 800, следвана от Пловдив и Варна с по над 100, Русе и Бургас с около 70. В останалите областни центрове от възможността ще могат да се възползват между 20 и 65 младежи. В населени места извън областните центрове са разкрити близо 500 работни позиции в местните офиси на министерства и агенции.

Търсят се предимно висшисти, завършили право (над 300), икономически, финансови и счетоводни специалности (над 200 от работните места), администрация и управление (над 150), социални дейности (около 300), архитектура, строителство и геодезия (над 230), информатика и компютърни науки (над 120). Кандидатите трябва да притежават добри компютърни умения, а над 300 от младежите трябва владеят чужди езици.

Програмата „Старт на кариерата“ предоставя възможност на безработни младежи, завършили висшето си образование, в рамките на 12 месеца да натрупат първия си трудов стаж, както и професионален опит, умения и практика по придобитото образование. Критериите за кандидатстване са утвърдени от Министерството на труда и социалната политика. Условието е кандидатите да са на възраст до 29 години, ненавършени до 30 октомври 2020г., както и дипломата им за висше образование да съответства на посоченото от работодателя за заемане на работното място. Освен това те трябва да са регистрирани в Бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа  и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование. 

Документите за кандидатстване могат да се подават в Бюрото по труда или по електронен път на сайта на Агенцията по заетостта. 

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?