Следвайте ни

100 души паркират вече гратис на бившия ТЕЛК СНИМКИ

viber icon

Над 100 пловдивчани вече ползват временния паркинг, който бе изграден с натрошен чакъл на мястото на бившия ТЕЛК.

Тук са автомобилите на адвокати и нотариуси от близките кантори и живеещите в Капана и около ул. „4 януари”.

„Засега не им искаме пари и паркирането е напълно безплатно. Обектът е много важен, защото всички автомобили от бъдещите туристически потоци към центъра ще спират тук”, каза кметът Здравко Димитров.

Той показа временния паркинг и припомни, че скоро започва и строежът на достъпа до него от бул. „Цар Борис III Обединител”.

„За целта ще се наложи да преместим автобусната спирка”, каза зам.-кметът по „Транспорт” Тодор Чонов.

Към булеварда бъде изградена и стълбищна клетка, която ще свързва подлеза до Водната палата с паркинга. Старата тоалетна на ТЕЛК-а, която е до нея ще бъде обновена напълно.

Бъдещият многоетажен паркинг ще има един подземен и 4 надземни етажа. На тях ще се съберат около 400 коли. 

„Това е единственият терен в центъра на града, който може да реши проблема с паркирането”, убеден е кметът на района Георги Стаменов.

Когато бъде довършен проектът ще бъде издадено строителното разрешение и чак тогава ще се пристъпи към избор на изпълнител. След това ще се търси финансиране. 

„Най-дългият е пътят от началната идея, нейното администриране, изготвянето на всички технически проекти, изборът на инвеститор, а след това изпълнението може да се реализира по различен начин. Ще го направим било то с бюджетни средства, било то със заемен ресурс, или с еврофинансиране през грантови схеми”, обясни кметът на „Централен” Стаменов.

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?