10 209 души избраха Петър Петров за нов кмет на "Източен"

Петър Петров от ГЕРБ е новият кмет на район "Източен", съобщиха от ОИКМИ. Според 100 процента обработени протоколи - 70 на брой, за кмет на район „Източен" са гласували 16 486 души, валидните бюлетини са 15 311. Двамата кандидати получават следните резултати:

Петър Петров от ГЕРБ - 66.68 процента или 10 209 гласували

Яшар Асан от ДПС - 33.32 процента или 5 102 гласували.

Резултатите са окончателни на база 100 процента обработени протоколи, съобщиха от ОИКМИ.

В централа на ГЕРБ в „Източен" празненствата започнаха веднага съобщаване на крайните резултати, а победителя Петър Петров поведе хорото под звуците на оркестър "Родопи" заедно  с лидерът на пловдивските „гербери" и областен управител Иван Тотев. Малко по-късно победителите тръгват към сградата на кметството. Петър Петров официално ще положи клетва в четвъртък.

Ще бъда кмет на всички в района, каза развълнувания победител. Ще мисля еднакво за всички и няма да ги деля, както се опитваха да агитират преди избора някои, каза Петров. Новоизбраният кмет бе развълнуван и от победата, и от подкрепата. Резултатът е смазващ и пожелавам на всекиго такава победа, каза Петров. Подкрепиха ме всички партии от център-дясно и Атака също на втория тур, за което благодаря. Посвещавам победата и на всички членове на ГЕРБ, добави Петров.

В район"Източен" в Пловдив победи екипната работа, а самата победа е оценка за двегодишния труд на ПП ГЕРБ там. Това каза местният лидер на партията Иван Тотев. Най-сладкото в тази победа е оценката, която ни даде населението на района за свършената работа досега, добави Тотев, който бе кмет на района преди парламентарните избори. За тези избори за кмет на района е била мобилизирана цялата градска организация от над 250 души, а предизборният щаб е бил от 32-ма души. Включили са се и депутатите. Шест екипа са работили с населението. Той посочи, че задържаните днес двама роми със списъци по обвинение за купуване на гласове със сигурност не са техни хора.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
колега

колега

01.11.2009 | 20:57

Сега, съгласно закона, вразуми тази паплач, научи ги да спазват закона, ако имат желание да живеят в град ПЛОВДИВ! ЗУТ И ППЗУТ важи за всички субекти!

Отговори
0 0
жшайэк

жшайэк

01.11.2009 | 14:54

http://bgpetition.com/NO-Turkey-in-EU/index.html - Петиция за не приемането на турция в Европа!!

Отговори
0 0
Ivanov

Ivanov

01.11.2009 | 13:58

За какъв обществен ред ми говориш?!Ела да видиш пред нашия вход на Ракита 2 в кв. Изгрев - магазинчето от входа се е превърнало в квартално кръчме и събира всички пияндурки и зиме и лете!А децата при тях ли да си играят?А мизерията им кой ще я чисти? А това, че не се знае кой к`ъв е и к`во мисли?

Отговори
0 0
Мария

Мария

01.11.2009 | 08:41

Защо не ни оставихте да заспим до 2.00часа? Кой ви разреши да нарушавате закона за обществения ред и сигурност? Така ли ще се грижиш Петров за избирателите си.Благодарим ти за снощния купон в "Огледалото".Ти май забрави, че в този блок живеят хора.

Отговори
0 0

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?