Пловдив става столица на мототуризма за 5 дни

Това не е рокерски събор, а приятелска среща на изкушените от опознавателните пътувания на две колела, казват организаторите от "Мото Клуб Златно Крило"

Седмата международна среща на мототуристи, ще се проведе от 4 до 8 септември в Пловдив. В проявата ще се включат 250 мотоциклета, 400 души от минимум 22 европейски страни, както и от Турция, Израел и Ливан. Организатор е „Мото Клуб Златно Крило“, а домакин  на събитието - изцяло реновирания хотел SPS.

„Мото Клуб Златно Крило“ е член на „Европейската Голд Уинг Федерация - GWEF” за собственици на култовия мотоциклет Хонда модел Gold Wing. Във GWEF участват 25 европейски страни с членска маса над 22 000 човека.

Това не е среща на рокери, а на мототуристи от цяла Европа, които искат да опознаят България. Целта на т. нар. „треффен” сред мотористите, е да се презентира Пловдивска област с нейните традиции, култура, бит, кухня и природа. Ще организираме групови пътувания до национални и исторически места в региона, съобщи Ивайло Стефанов, президент на „Мото Клуб Златно Крило“. Той уточни, че чрез такива събития се създават нови приятелства между Gold Wing-клубовете и отделните мототуристи в страната и чужбина, популяризира се моделът Gold Wing на Honda като най-добрия мотор за мототуризъм. Участниците в „треффените” са предимно около и над средната възраст, бизнесмени и общественици, хора с достатъчно свободно време и финанси, практикуващи мототуризъм.

В програмата са включени посещения на Асенова крепост и Бачковския манастир, две винарни в региона на Първомай и Асеновград, участие в бирения фест на Младежки хълм и на кулинарния фестивал „Пловдив Мези“ в парк Лаута и др. На 6 септември от 19.30 часа започва светлинният мотопарад, след който участниците ще се присъединят към честванията на 134-годишнината от Съединението на България.

Любителите на мощните машини на две и три гуми от най-висок клас и луксозни екстри ще могат да ги разгледат и да се снимат с тях на паркинга на хотел SPS. На 7 септември оттам в 11.30 часа мотористите ще потеглят за Парада на нациите по улиците на Пловдив. Крайната точка на шествието е площад „Стефан Стамболов“, където мото туристите ще се включат в концерта „Български фолклор през очите на света”. Галавечерята с официално закриване на пловдивския „треффен” и връчване на награди ще бъде в ресторанта на хотел SPS.

Страната ни има нужда от повече мероприятия от този род, с участието на обикновените граждани на Европа, обединени в различни по интереси клубове. Те ще се превърнат в най-силната, истинска и достоверна рекламна кампания, от която се нуждаем, защото както знаем от „уста на уста” е най-добрата световна информационна агенция, убеден е Ивайло Стефанов.

През 2013 г. „Мото Клуб Златно Крило“ проведе първата международна среща на мото-туристи в София. През 2014 г. бе втората среща в Ахелой̆, 2015 г. в Банско, 2016 г. в Царево, 2017 г. отново в Ахелой, а през 2018 г. в Обзор.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?