Пловдив става аутсорсинг столица на България през 2019 г.

15 юни 2018 г. Пловдив ще е домакин на най-значимото събитие в областта на аутсорсинг индустрията в България през 2019 г. Годишната конференция на Българската аутсорсинг асоциация, която традиционно събира цяло съзвездие от доказали се в световен мащаб  експерти в областта на изнесените бизнес процеси и услуги и високите технологии, ще се проведе на 17 май 2019 г. в Града под тепетата.

Аутсорсинг индустрията е един от най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. Годишният му растеж е двуцифрен, а  през 2017 г. делът на сектора в БВП е 3.6%.

„През последните години аутсорсинг индустрията се развива изключително динамично и дава възможност на българските региони да станат по-силни и конкурентоспособни. В Пловдив има вече над 80 компании от този сектор. В тях работят над 7000 души, като тенденцията продължава да бъде много положителна. Горди сме, че ще сме домакин на 6-тата годишна конференция и то в годината, в която Пловдив ще е Европейска столица на културата“, обяви Стефан Стоянов, заместник-кмет по “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” в община Пловдив.

Според Ивайло Славов, председател на Българската аутсорсинг асоциация и главен изпълнителен директор на Bulpros, аутсорсинг индустрията е тази, която връща младите хора в България  като им дава възможност за развитие и им осигурява добър стандарт на живот. „Нашата цел е да направим България по-видима на световната карта на аутсорсинг дестинациите и така да допринесем за устойчивото развитие на българската икономика. За да се случи това обаче, трябва да се развият още няколко града като центрове за предлагане на изнесени услуги. Всички те могат да се поучат от добрия пример на Пловдив, в които местната власт създаде всички необходими предпоставки за развитие на аутсорсинг индустрията,“ подчерта г-н Славов.

В деня на конференцията ще бъдат раздадени и българските технологични Оскари – наградите за иновации, технологии и аутсорсинг на Българската аутсорсинг асоциация и на Българската асоциация на софтуерните компании.

На тазгодишната церемония пловдивската компания „Programista“ грабна две от престижните статуетки – за IT product of the Year и за Innovation in Technology. 2  статуетки – за Research and Development Center of the Year и за The Most Innovative Workspace of the Year,спечели ScaleFocus, компания която също има офис в Пловдив. Свои офиси в Града под тепетата имат и други две компании от тазгодишните победители – Bulpros и Lirex. Bulpros спечели в статуетката в категория Outsourcing Service Provider of the Year, а Lirex бе отличена за IT Project of the Year.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?