Пловдив празнува 14 февруари с театър и уникални вина

Сомелиерът Михаил Мaрковски презентира серията New Bloom след специална постановка в Дома на културата

Алтернатива на класическата вечеря за Деня на влюбените, предлагат от изба New Bloom. Те ще представят своите вина от едноименната серия на специален коктейл в дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив веднага след авторския концерт-спектакъл „Грамофонът“ на Виктор Калев. „Независимо дали празнувате и какво, една театрална вечер и няколко споделени наздравици са чудесно предложение за сряда вечер“, коментират организаторите от МаскАрт. Целта на вечерта е да се предложи друга възможност на забавленията по повод на популярния празник. председателят на Асоциацията на сомелиерите в България Михаил Марковски. Серия включва едно бяло, едно розе и две червени вина. Червените са от нетрадиционните сортове Дорнфелдер и Регент, които единствено New Bloom Winery отглежда у нас.

 „На 14 февруари отбелязваме един от най-популярните български народни празници, свързани с виното - Трифон Зарезан, а отскоро на този ден стана модерно да се празнува и Свети Валентин - ден на влюбените. Независимо от повода, денят със сигурност е специален и си заслужава да го споделите с близък човек“, препоръчват от изба New Bloom. "Виното е поезия в бутилка" - е казал Робърт Луис Стивънсън, а "поетите" от изба New Bloom са избрали да подарят на пловдивчани именно своята лимитирана серия New Bloom, която включва интересни и запомнящи се вина в стил Нов свят. Всички, закупили билети за постановката, ще могат да им се насладят на 14-ти и да научат от първо лице как да разпознават качественото вино.

Спектакълът „Грамофонът“ представя едно вълнуващо пътешествие през годините, изпълнено с хумор, носталгия и любов. Постановката включва автобиографични истории на Виктор Калев и български песни на любими изпълнители, изпяти и изиграни от актьора. Сценарият за текста е на Ваня Щерева по разкази на Калев. Вечерта ще включва и изпълнение на Мирослава от X-factor, която е сред финалистите в петия сезон на X Factor. Инициативата се осъществява с подкрепата на община Пловдив.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?