Пловдив избра бира Perlenbacher за любим Lidl продукт

Оспорваната надпревара за първото място беше между бира Perlenbacher, сладолед Gelatelli Premium и луканка Родна стряха

Три поредни съботи пловдивчани имаха възможност да дегустират избрани продукти от собствени марки на Lidl. Над 4200 човека с включиха в дегустациите, като освен да опитат, клиентите на веригата имаха възможност и да гласуват за всеки от продуктите. Резултатите от гласуването се оказаха доста оспорвани, с няколко фаворита с много близки проценти на одобрение. Най-предпочитаните продукти от пловдивчани са бира Perlenbacher бутилка, сладолед Gelatelli Premium и луканка от българско месо Родна стряха, но в крайна сметка избраха бирата за любим продукт с 77% одобрение. Гласувалите наредиха на второ място сладолед Gelatelli Premium със 74% одобрение, а на трето – луканката от българско месо на Родна стряха с 73% одобрение. Именно луканката събра безпрецедентен вот от 100% одобрение в магазина на Lidl на бул. Менделеев в Пловдив.

Клиентите на Lidl в Пловдив имаха възможност да опитат продукти от четири продуктови категории и да гласуват за всеки от тях. В дегустациите участваха 12 продукта от собствени марки на Lidl, сред които млечни, колбаси, сладоледи и бира.

Продуктите, които клиентите на веригата имаха възможност да опитат, са сред участвалите в мащабен вкусов тест, проведен за веригата от IPSOS България в началото на годината. В него са взели участие 4600 респондента, които са тествали 199 продукта от 24 собствени марки, а резултатите са изведени на база 19 900 получени оценки. Резултатите от теста в продуктови категории показват че 85% от българите одобряват вкуса на млечните продукти, собствени марки на Lidl, 81% одобряват вкуса на бирата, 92% одобряват вкуса на сладоледа, а 84% от българите одобряват вкуса на колбасите собствени марки.

До месец ноември 2019, дегустации ще има във всички градове, в които има магазини от веригата, а допълнителна информация за най-големия вкусов тест на продукти, собствени марки на Lidl, както и за графика на дегустациите, можете да намерите на lidl.bg/kachestvo

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?