Пловдив е "Сцена на кръстопът" от днес до 23 септември

Двадесет и третото издание на Есенния международен театрален фестивал СЦЕНА НА КРЪСТОПЪТ под наслов ТЕАТЪРА - НЕВЪЗМОЖНОТО се открива днес с премиерата на мюзикъла "По-полека" по песни на Стефан Вълдобрев. За съжаление и тази година на церемонията няма да присъства създателят на едно от най-значимите събития в културния живот на Пловдив в по-ново време. Големият актьор и театрален педагог Стефан Данаилов се възстановява след тежка операция и едва ли ще може да отскочи до града под тепетата. Той обаче ще бъде добре представен в рамките на своето творение.
Фестивалът ще бъде закрит на 22 септември с пиесата "Актрисата", чийто автор е Данаилов, а режисьор е неговата племенница Росица Обрешкова. В една от ролите е самият Ламбо, а към момента участието му не е отменено, което означава, че все пак той може да играе.
Два дни по-рано пък в Камерната зала от класа на Данаилов в НАТФИЗ ще представят "Зверското синьо". 

Общо 20 постановки ще участват в рамките на основната програма на фестивала, който продължава до 23 септември. Международното участие тази година се изчерпва с Лвовски академичен театър „Лес Курбас“, който ще представи в Камерна зала на 19 септември пиесата „Кръстосани пътеки".

В афиша впечатлява нашумялата постановка на Теди Москов в Сатиричния театър "Тъпи ентусиасти", която ще се играе идната сряда на голямата сцена в Драмата. Следващата събота на същото място Камен Донев ще гастролира с проекта си в памет на 80-годишнината от рождението на големия актьор Тодор Колев.

Група Остава ще представи биографичната си книга в галерия UPARK на 20 септември.



Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?