„Пловдив чете“ ни среща с мистиката на Странджа

Любителите на книгите, които си падат по мистиката, ще имат уникалната възможност да научат повече за едно от най-тайнствените кътчета в България - Странджа. Това ще се случи днес, в 18 часа, на Алеята на книгата. Тогава издателство „Шамбала“ ще представи уникалната поредица от Димитър Тонин „101 Светилища“, която включва „Трънски край“, „Софийска област Запад“ и „Мистичната Странджа“. В програмата на литературния фестивал „Пловдив чете“ се открояват още няколко събития, които биха представлявали интерес за любознателните пловдивчани:

НБ „Иван Вазов“ организира среща на библиотекари и издатели в конферентната си зала от 11 часа. Специален гост ще бъде Виктор Самуилов. Заедно с ученици от елитни пловдивски гимназии той ще разнищи темата „Що е то - Училищен библиотечен съвет“. В 17 часа посетителите на библиотеката ще имат възможност да се срещнат със специалния гост на „Пловдив чете“ - историкът и преводач Хюсеим Мевсим. Той е автор на книгите „Петър Дачев и Истанбул“, „Никола Фурнаджиев и Истанбул“ и „Пътуването на Чудомир в Турция“.

Издателство „Ина“ организира събитие за най-малките с Петя Александрова и книжката „Как да порасна“. Георги Цонев пък ще представи „Приказки за малини и други бодливи неща“. Ще има гатанки и награди за всеки правилен отговор. Стартът е в 17.30 на Алеята на книгата.

Серия от интересни събития ще има и във „Vintage House”, където публиката ще има възможност да се запознае и да разговаря с интересни чуждестранни автори. В 20 часа ще бъде представена книгата „Земя на сенки“, написан на български от американската авторка Елизабет Костова.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?