Подай сигнал

Плащаме от 150 лв. до 5 бона за дрон

Бизнес зона

от Калина Кръстева 1053 прегледа 0

Плащаме от 150 лв. до 5 бона за дрон

Сред готовите дронове има няколко класа. Машините, които са в ценовия диапазон до 150 лева, са по-скоро играчки, предназначени за деца. Направени са така, че да могат да издържат дълги полети. Имат възможност да правят някакви номера - например лупинги. Тези дронове обаче не са много стабилни. Предназначени са за спокойно време, но освен на открито, могат да се използват и в достатъчно големи затворени пространства.

Тези, които са предвидени за полупрофесионално и професионално заснемане на видео, се управляват по-лесно. Те имат много помощни функции, включени в тях. Поддържат височина и местоположение, както и ориентация. Съществуват два типа - с вградени камери и такива, към които допълнително се инсталират. Всичко в дрона е проектирано така, че да може да се свърже всякаква камера, предвидена за такъв тип заснемане. Няма особено значение нейната тежест, а нейната резолюция.

Продават се два вида - Full HD или 4К. Този клас дронове вървят по минимум хилядарка на пазара. Колкото по-професионално може да се справя машината (паралелно с все по-високото качество на видеото), цените достигат до 5000 лв.

Следващите летящи машини от този тип, които се продават готови, са тези със специални предназначения - има агродронове и такива, които използват термовизионни камери за инспекция на различни обекти.

Коментари