Пламна складът на митичния Гаро

5 тона алуминий се стопили при пожара, обгазил целия "Изгрев"

Митичният бизнесмен Гаро от Столипиново е собственикът на склада, който пламна в късния следобед в петък на улица „Ландос“ в район „Източен“. Малко след 17 ч гъсти кълба дим се разнесоха над махалата, а пушекът се виждаше от целия град. 

Според очевидци от пламналия обект се разнасяли и гърмежи, вероятно от складирани вътре бутилки с кислород или други уреди. След минути в базата за старо желязо пристигнаха 6 противопожарни екипа. Гасенето продължи до късно през нощта, като огънят се разпалваше на няколко пъти. 

Огънят е погълнал и голяма машина - фадрома или багер, използвана за пренасяне на обработените отпадъци. Разследването ще покаже и какви са причините за възникването на пожара. По първоначални данни става дума за невнимателно боравене с огън. Най-вероятно е хвръкнала искра при рязането на стари метали, от която е пламнало всичко.

При пожара са се стопили 5 тона алуминий, приготвен за скрап, научи "Марица". Само неговата цена е за около 10 000 лева. В деня на инцидента в депото е имало струпани огромни купчини от найлони, пластмаси и други горими отпадъци. Това затруднило гасенето, както и предизвикало голямото задимяване в района, разказаха запознати. Полицията отцепила района, а огнеборците успяха да спасят от изпепеляване съседните сгради.

Работата в склада обаче почти не е спирала въпреки инцидента. Вчера само миризмата на изгоряла пластмаса и найлони напомняше за пожара. По обяд в пункта се работеше под пълна пара. Работници ринеха изпепелените боклуци вътре. Други разфасоваха с оксижен в дъното на склада, където имаше струпани разрязани каросерии от коли, бойлери и стари елуреди. Бусове, каруци и роми, бутащи бебешки колички, пълни с метални отпадъци, влизаха и излизаха през целия ден, за да предават метал, PVC и хартия. Отвън имаше разхвърлени всякакви железни натурии, включително и зарязан стар автомобил, целият обезкостен.  

От офиса на пункта отказаха коментар. Учтива млада ромка зад гишето, която осчетоводяваше товарите, насочи екипа ни към управителя. 

"Не знам каква е причината за пожара, нито колко са щетите. В полицията има протоколи, те ще кажат. Добре е, че няма пострадали", бе единственият коментар на мъжа, представил се за началник на склада.

Междувременно в квартала разказаха, че пушеците в деня на пожара се виждали от километри. Усещала се задушлива миризма. Някои от жителите на ул. "Ландос" твърдяха, че се чуло и нещо като гръм. Според запознати това не е изключено, тъй като в пункта за скрап имало кислородни бутилки, както и стари бракувани автомобили. Ако в резервоарите им е имало дори остатъци от гориво, е възможно да се получи подобен ефект.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?