Пламен Узунов: Не съм кандидат за кмет на Пловдив

Благодаря на хората, които са ме номинирали, но имам други ангажименти и съм лоялен към президентската институция

Пламен Узунов е роден в Пловдив през 1972 г. Бил е директор на ОД на МВР в родния си град и министър на вътрешните работи в служебния кабинет на проф. Огнян Герджиков. Напуска системата като старши комисар и генерал-майор от резерва. В момента е секретар по правните въпроси и антикорупция на президента. 

 

- Г-н Узунов, два месеца преди местните избори в Пловдив продължават спекулациите, че ще сте кандидат за кмет. Номинации за Вас дойдоха и по време на районните събрания в БСП. Ще се кандидатирате ли наистина?

- Не. Пред вашата медия веднъж вече казах това и позицията ми не се е променила. Благодаря на хората, които са ме номинирали, но истината е, че нито знам кои са, нито някой е разговарял с мен по въпроса. Всичко останало наистина са спекулации. Аз съм лоялен човек и държа на институцията, в която работя. Дал съм мъжка дума на президента Радев и продължаваме заедно по проектите, към които имам ангажименти.

- Много хора обаче смятат, че Пловдив има нужда от човек с Вашия профил...

- Пак казвам, благодаря на всички, чиято симпатия по някакъв начин съм спечелил. Аз обаче не съм политик. Не членувам в никоя партия и имам други професионални планове и ангажименти.

- Има обаче максима, която гласи „Никога не казвай никога“...

- Да, естествено. Човек никога не знае какво му готви съдбата. Може някога отново да говорим по темата, но в друго време и при други обстоятелства. В момента имам своите ангажименти. Те са дългосрочни и ще ги изпълня докрай.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?