Плач и крясъци в съда: Оставиха тарана Габриела в ареста

Танцьорката Габриела Медарова, която помете 10 паркирани автомобила в Пловдив след употреба на алкохол и наркотици, а след това удари друго момиче в дискотека, остава в ареста. Днес тя се яви в съда, за да бъде гледана мярката ѝ за неотклонение.

Поради внесеното обвинение делото минава в съдебна фаза и стана ясно, че за промяна на мярката за неотклонение на Габриела трябва да се произнесе друг състав.

Това предизвика бурни реакции от страна на родителите на Габриела в съдебната зала. "Пародия! Безобразие! Подигравка!", обяви се бащата на танцьорката Здравко Медаров. "Къде е държавата? Къде са законите? Защо се подиграват с нас? Детето ми ли е най-големият престъпник", разкрещя се от друга страна майката.

Самата Габриела се разплака в съда. Веднага, след като се съдията се произнесе, охраната отново щракна белезниците, предаде kanal3.

Нейният адвокат Орлин Търновалийски пък остана изумен, не заради решението на съда, а заради внесеното обвинение. По думите му той, като неин, адвокат не е получил такова.

"Досъдебното производство не е приключило. Няма предявяване. Аз съм единствен защитник на момичето и не съм полагал подпис върху документа с предявените доказателства. Не мисля, че трябва да се решава съдбата на един млад човек само по една преписка от прокуратурата", каза Търновалийски и заяви, че според него клиентката му стои в ареста незаконно.

Съдия Божидар Кърпачев разясни ситуацията: "Искането на адвоката за промяна на мярката е от 11 юли. Входирано е в съда от прокуратурата на 18-и. Насрочихме делото за днес. Половин час по-рано разбирам, че е внесен обвинителен акт. Процедурата предвижда насрочване на дело, което трябва да гледа друг състав. Именно той може да се произнесе за мярката на задържаната".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?