Пистите в чужбина: Най-евтини за ски са Грузия и Словакия

До 250 евро стига седмичната карта в Австрия, италианците черпят с вкусно бомбардино

Ски сезонът е в разгара си, но такава почивка определено не е по джоба на всеки. Ако държите на перфектни условия за ски, се насочете към Алпите - Австрия, Франция или Италия, съветват специалистите в пътувания от еSky. Ако сте любител на природата и бюджетът ви е по-малък, помислете за пътуване до Словакия, където ще намерите добра инфраструктура и приятелска атмосфера на приемливи цени. Може също да помислите за Грузия. Тя е сред предпочитаните места за зимни спортове поради ниските цени на ски картите, наемането на ски екипировка и полетите, както и заради спиращите дъха гледки. Всичко това се предлага от Гудаури - най-големия ски курорт в Грузия. 

В Австрия ще намерите перфектни условия - хубави писти и модерни ски центрове. Хотелското настаняване е разнообразно - от луксозни хотели до гостоприемни къщи за гости. Цената на ски картата за една седмица е 180-250 евро. В зависимост от курорта проверете полетите до най-близкия град, откъдето можете да наемете кола под наем, и така пътуването да ви излезе най-изгодно. Един от известните курорти е Zillertal Arena с над 140 км писти и голям брой ски училища. Преди две години там бе открита и новата атракция - ски пистата с най-висока надморска височина в цяла Австрия, извисяваща се на 1930 метра над морското равнище. Sölden също е много популярен и предлага за екстремните скиори най-високите върхове - до 3340 метра.

Франция е рай за скиорите с многобройните си писти и повечето слънчеви часове в сравнение с Австрия. Седмичната карта струва около 200-250 евро, а едно от най-популярните места във Франция са трите долини, разположени близо до границата с Италия. Голямо предимство е близостта до летището Гренобъл. Така трансферът до курортите не излиза скъп.

В Италия, освен прекрасните писти, допълнително предимство е вкусното бомбардино - загряваща напитка, съдържаща яйчен пунш, уиски и бита сметана. Стандартът на хотелите и къщите за гости е добър, а цените на картите варират между 180-200 евро. 

В Словакия ски пистите са подобни на алпийските, но броят им е по-малък. Предимство обаче е, че цените в Словакия са по-ниски (картата е около 180 евро), а климатът гарантира добри условия за ски и снежна зима до края на април. 

= СВРЪХ БАГАЖ =

Ако изберете обаче по-далечна дестинация, имайте предвид, че всяка авиокомпания има своя политика, свързана с превоза на ски екипировка. Най-често превозвачите разрешават да се транспортира спортно оборудване в багажното, но това е свързано с ограничения за теглото и размера и се заплаща допълнително, предупреждават специалистите  в пътуванията от еSky.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?