Подай сигнал

Пияни младежи биха български търговец в Шотландия

Нападението е заснето от камерите в магазина

Свят

от Екип Марица 467 прегледа 0

Български търговец е бил бит от двама души в Шотландия

Български търговец е бил бит от двама души в Шотландия. Случката се разиграва преди няколко месеца, но за нея става ясно чак сега, когато нападателите получават леки присъди. Именно заради това 39-годишният българин решава да разпространи кадри от камерите в магазина си. От записите се чува как нападателите му казват, че това е тяхната държава, а малко след това го нападат.

Заедно със съпругата си Илхам Ахмедов живее в Шотландия от две години. Прехраната си изкарват с малък магазин. На 10 август миналата година в него влизат двама младежи в нетрезво състояние. След като Илхан им отказва да им продаде алкохол, те стават агресивни. След секунди вече са извън магазина. Кадрите, които ни предостави Илхан показват как тримата – и клиентите, и продавача, падат на земята. След това 39-годишният българин е удрян и ритан в лицето, докато се опитва да се върне в магазина.

Няколко месеца след това нападателите са осъдени. Единият на 18 месеца затвор, а другият е получил 2 години условна присъда и трябва да плати 2000 паунда обезщетение на Илхан.

Коментари