Пияна пешеходка се блъсна в кола, шофьорката припадна

Яко почерпена пешеходка пък попадна под гумите на лека кола, но се отърва без драскотина. Затова пък се наложи медицински екип да свестява шофьорката. Около 18.20 часа в петък, на ул. „Иван Вазов“ в Сопот 62-годишна жена навлязла внезапно на пътното платно и била ударена от лек автомобил „Форд“ с 43-годишна водачка. Медицинска помощ е оказана на по-младата жена.

Двете участнички са тествани с дрегер и при пешеходката апаратът отчел наличие на 1,54 промила в кръвта.

По случая е взето административно отношение от служители на РУ – Карлово.

Десет бързи производства са образувани срещу водачи на моторни превозни средства, заловени при полицейски проверки от петък до неделя в Пловдив и региона. Шестима от нарушителите са засечени на територията на Първо РУ.

Най-фрапантен е случаят с 46-годишен шофьор на тежкотоварен камион, който е бил хванат на надлез „Родопи“ зад волана с над 2,8 промила. В село Белащица пък с над 1,2 промила била 40-годишна шофьорка на лек автомобил.

Междувременно под въздействието на наркотици зад волана били седнали 21-годишно момиче, неин връстник и двама мъже на 31 и 32 години. В квартал „Столипиново“ 35-годишен криминално проявен и осъждан водач бил дрогиран.

В Сопот в подобно неадекватно състояние колата си управлявал 42-годишен, а с 1,89 промила алкохол в кръвта бил 50-годишен шофьор. 

Положителна алкохолна проба - над 1,64 промила, дал и 37-годишен, хванат с лек автомобил в село Белозем.

Спрямо всички извършители са взети 24-часови мерки за неотклонение.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?