ПИМК представят официално новия локомотив Smartron

Една от първите 15 подобни машини в света вече обслужва курсовете на транспортния гигант

Последно поколение електрически локомотив Smartron, произведен от Сименс, е най-новата инвестиция на транспортната фирма ПИМК. Подобна машина за пръв път стъпва в българския транспортен бизнес. Превозвачите, които от години развиват алтернативните методи за транспорт на товари, вече разполагат с последната дума на техниката в железопътния сегмент. Локомотивът ще получи името “Роксана”, следвайки линията на компанията да кръщава локомотивите си с исторически значими имена от историята на България.

Модерната машина беше представена на товарния терминал на гара „Елин Пелин“ в пловдивското село Златитрап. Локомотивът е съвместна инвестиция на „Терминали“ ЕАД и „ПИМК РЕЙК“ ЕАД, които обслужват на концесия Интермодален терминал Пловдив. Пенко Нестеров от ПИМК каза пред гостите, че макар фирмата да е млада, тя пише смело историята на транспортния бранш в страната. Представителите на Сименс в България пък акцентираха върху благодарността, че един от първите 15 броя локомотиви Smartron в света е ще започне да обслужва курсове именно в страната. 

Smartron е последна дума на техниката и една от най-модерните подобни машини. Моделът е флагман на Сименс, като от компанията-производител казват за него, че е разумната и зелена инвестиция в бъдещето. Едно от основните предимства на модела са редовните ъпгрейди, които гарантират, че Smartron ще остане в челните редици откъм производителност и възможности още дълги години. Локомотивът е с мощност 5600 киловата, предавана към колелата и е един от 10-те най-икономични и „зелени“ модели на пазара към 2019 година.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?