Пийнал руснак надупчи с чук шедьовър на Репин СНИМКИ

Сериозни повреди с метален предмет са били нанесени на картината на Иля Репин "Иван Грозни убива сина си" (истинскот й име е "Иван Грозни и сина му Иван на 16 ноември 1582") от руснак от град Воронещ. Вандалското нападение е станало в Третяковската галерия. Вероятно ударите са с чук.

Задържаният вандал е бил пиян. Мъжът си признал, че отишъл да разгледа творбата в осем часа вечерта. В бюфета изпил 100 грама водка. Той по принцип не пиел и алкохолът му подействал. Мъжът живеел в Москва без постоянна регистрация.

Видео с обяснението на 37-годишния злосторник беше разпространено от МВР на Руската Федерация. Воронежецът обяснил постъпката си и с желанието да възстанови историческата справедливост.

Той повредил картината заради недостоверността на изобразените на платното исторически факти. Задържаният сериозно е повредил картината на три места. Разбил е предпазващото я стъкло с метално стълбче от заграждението.

Марица.бг припомня, че Иля Репин не смятал да изобрази как Иван Грозни убива сина си - както е широкоразпространеното мнение. На картината царят просто прегръща умиращия си син. /Марица.бг

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?