Пет красиви цветя, които се гледат без разсад

Ако сте почитатели на летните цветя и пъстрите краски, вероятно сте наясно с отглеждането на различните видове. Най-често тези растения се култивират чрез разсад. Едногодишните цветя, които се получават по този начин, изискват допълнителни усилия по засяване, поддържане на температурата в определени граници за младите растения, както и редовното поливане. Но има и такива, които могат да се сеят директно в почвата, без да се полагат извънредните усилия по разсадопроизводството. Непретенциозни по своята природа, тези цветя изглеждат много красиво и лесно се вписват и в градината, и в контейнерите на терасата. Ето някои от най-популярните видове.

Ешолция

Ешолцията, известна и като калифорнийски мак, и като типично лятно растение, ще ви удиви с издръжливостта си на слънце. Растението е непретенциозно и много красиво. Продължителният и пищен цъфтеж започва през юли и може да ви радва дори до ранна зима.

Тагетес

Тагетесите идват от Южна Америка. Багрите на цветовете им варират от яркожълто до наситено оранжево. Срещат се и многоцветни сортове. Тагетесите могат да растат на ярко слънце в градината и на терасата. Имат специфичен аромат, който може да ви е полезен в двора, тъй като с миризмата си отблъсква много вредители.

Годеция

Растението е сред любимите едногодишни китки заради невероятните си цветове. Лесно се справя с пролетните студове. Трябва обаче да пазите годецията от прекалено влажната почва, защото може да се разболее от гъбни болести или пък корените й да загният.

Диморфотека

Диморфотеката може да живее и на топло, и на студено. Много е чувствителна на излишната влага, но пък не се бои от ветровете. Бързо пониква и може да се сее още през април.

Иберис

Иберисът може да се похвали с разнообразна окраска на цветовете - бяла, лилава, розова, червена, лилава. Първите поници се появяват седмица след засяване, а през лятото растението показва и първите си цветове.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?