Пепа Деведжиева иска по-висока заплата на кмета Тотев

Общинският съветник от Реформаторския блок Пепа Деведжиева предложи на днешната сесия заплатата на кмета на Община Пловдив да бъде увеличена. Според нея е унизително кметът на втория по големина град да получава 1500 лева месечно. Иван Тотев пристигна в залата, след като дебатът приключи.

До гласуване на предложението на Деведжиева не се стигна, защото най-напред трябва да се посочи за сметка на кои разходи ще се дадат повече пари на кмета, а също така и на районните кметове. Деведжиева заяви, че ще направи по-конретно предложение на следващата сесия.

С 29 гласа "за" и 12 "въздържали се" Общинският съвет увеличи възнагражденията в администрацията, общинските предприятия и в образованието с 12%. Медицинският персонал предимно в здравните кабинето и детските ясли ще взима 800 лв., вместо досегашните 700.

Преди един от политиците беше казал "Нахранете журналистите", а сега очевидно трябва се да говори по друг начин: "Нахранете администрацията, защото идват избори", коментира Петя Манева от БСП.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?