Пенсионери превърнаха квартална джунгла в райско кътче

От „Градини и паркове“ ни забравиха и затова взехме инициативата в наши ръце, твърдят работливите съседи

Група пенсионери, живеещи на булевард „Марица“, са превърнали зелените площи край блоковете си райско кътче. С настъпването на пролетта, крайблоковото пространство цъфти и радва резидентите и гражданите, които случайно минават край жилищните сгради. За да оповести добрите новини, с редакцията на „Марица“ се свързаха възхитени съседи, които пожелаха добрият им пример да послужи за вдъхновение на всички пловдивчани.  

„Омръзна ни да слушаме само за смърт и за престъпления. Нека дадем гласност и на добрите новини в града ни. Градинката пред блока е прекрасна. Който мине по улицата само задължително се спира и гледа красотата на природата.

Малки дечица често да се снимат с цветята. Но за да бъде настроението край блока цветно и пролетно, трябва да се полагат ежедневни грижи“, разказа Мария Лалева, която дълги години е била домоуправител на входа, който се намира на бул. „Марица“ 16А.

В нейния вход живее и Стефка Мокрева. Жената наближава 80, но всеки ден неуморно се труди, за да може всички да са щастливи и да се радват на цветята. Когато екип на вестник „Марица“ посети райското кътче край реката, леля Стефка не беше вкъщи, но съседите я описаха като жизнена и симпатична жена, която прави добрините от сърце, защото така го чувства отвътре.

„Стефка живее сама, но рядко почива. Всеки ден хваща мотиката и се залавя за работа. Дори днес боядиса пейката пред входа - абсолютно безвъзмездно. Добрите  дела нямат край. Така е години наред“, разказаха съседите от блока.

В съседния вход, с похвалната инициатива се е захванала Тераза Бобчева. Тя също е превърнала пространството зад блока в цветна приказка. „Цялото пространство тук беше занемарено. От ОП „Градини и паркове“ са се отрекли от нас, защото живеем на края на града. Никой не идва да коси - с тази работа се занимава друг съсед, който има нужната техника. Без да е длъжен го прави. Трудът на обикновения човек е безплатен, срамота е работници, които са на заплата, да не си гледат работата“, оплакаха се група съседи. Възрастен мъж дори разказа, че миналото лято са идвали представители на ОП-то, които само са почивали по пейките.  

В пълна противоположност са работливите съседи. Бобчева дори сама е направила пътечка от плочки, която води до удобна пейка, на която възрастните хора да почиват. „Много направи тя за всички. Всяка сутрин полива. Мъжът  е бизнесмен, но въпреки това тя се занимава, сади цветя, за да ни е хубаво на всички“, зарадваха се съседи, които бяха седнали на раздумка край цветните лехи.

Възрастните хора, които живеят на бул. „Марица“ 14А, трудно стигат от входа си до спирката на градския транспорт, макар тя да се намира на няма и 100 метра. За неволите на пенсионерите разказа леля Мария - жена, която при посещението на репортерския екип на вестник „Марица“ беше нарамила мотиката и се трудеше между цветната лехи зад блока. Тя се беше екипирала добре с ръкавици %D

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?