Пенсионери на бунт срещу спортна площадка

Район "Южен" само с едно читаво игрище. Стопанисва го синът на Павлинка Кацарова

Занемарената спортна площадка за футбол и баскетбол в парк  "Източна Румелия" до Бетонния мост няма да се дава под наем, както е предвидено в програмата  за разпореждане с общинските имоти, приета за тази година в Общинския съвет. Причината е, че по време на общественото обсъждане, проведено от кмета на "Южен" Борислав Инчев, живеещите на ул. "Кукуш" са дали категоричен отпор на намерението на Общината игрището да бъде възстановено, а след това да се стопанисва от частна фирма.

"За съжаление, в дискусията участваха предимно възрастни хора. Уважавам тяхното мнение, затова ще изпратя доклад до Община Пловдив, че спортната площадка трябва да бъде извадена от програмата. Но би било добре и младите хора да се включват в подобни дебати, защото те вероятно имат други разбирания", коментира вчера Борислав Инчев. Районният кмет  обясни, че ремонтът на игрището ще струва най-малко 70-80 хил. лева и ако след това не се охранява, съоръженията ще бъдат много бързо счупени. Така е станало например в "Коматево". Общината пък няма как да сложи охрана или полицай, за да пази вечер игрището. 

Единствената спортна площадка в "Кючук  Париж", която е в добро състояние, е на ул. "Трети март", каза още районният кмет. Преди  осем години  теренът беше спечелен на търг за временно ползване от фирмата на сина на тогавашната общинска съветничка от ГЕРБ  Павлинка  Кацарова, която по-късно стана кмет на "Южен". Кацаров-младши е възстановил игрището, оградил го е, направил настилка от изкуствена трева и кошове за баскетбол. 

Спортните площадки са предоставени за разпореждане на районните кметове. "По тяхна преценка могат да ги дават под наем, но при условие че преди това се е провело обществено обсъждане с живеещите в квартала. Иначе могат да се получат конфликти, каквито случаи имахме", коментира зам.-кметът по спорт Георги Титюков. /Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?