Печелим завода на "Фолксваген" с хитър ход

Завод на "Фолксваген" в България може да има, тъй като от Военното министерство спешно задвижиха процедурата за покупка на 150 бронирани машини по стандарти на НАТО. Казват, че победителят е известен - немците от "Артек", пише Блиц.

Тайният коз на България в преговорите с Германия е в обществена поръчка за покупка на модерни бронирани военни машини по стандартите на НАТО на стойност 1,5 милиарда лева.

Само преди дни от Министерството на отбраната спешно са задвижили процедурата за покупка на 90 бойни и 60 спомагателни бронирани военни сухопътни машини, като са изпратили искания с обвързващи оферти до 4 международни компании. Селектираните от Красимир Каракачанов консорциуми са „Некстер груп“ (Франция), „Моуаг“ (Швейцария), „Патриа“ (Финландия) и германската „Артек“.

„Неофициалният победител е известен – това ще са немците от „Артек“, но само при условие, че България получи завода на „Фолксваген“.

Разбира се, това няма как да бъде потвърдено официално, но е точно така – офертата на България е да даде бонус на немската икономика чрез покупката на техни военни бронирани машини, но срещу автомобилен завод“, твърди източникът от високите етажи на властта.

България е длъжна да разполага с бронирани военни машини за сухопътни операции на НАТО, но от 15 години покупката им се отлага заради липса на средства.

Единственият препъникамък пред тази схема може да дойде от Америка, която вече си уреди сделка с продажбата на самолети F-16.

Американците обаче настоявали и да въоръжат сухопътните ни сили по стандартите на НАТО и били бесни, че не са получили обвързваща оферта от Министерството на отбраната.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Спас

Спас

25.08.2019 | 18:09

Пълни глупости са това с поръчката за бронираните търкала. 1.5 милиарда, верно ли бе? Че ние уж за самалатите трябваше да платим толко, сте отидоха вече към 3.

Отговори
0 0
Иво

Иво

24.08.2019 | 21:43

Тя марката е пропаднала в световен мащаб какво искате?

Отговори
2 2
ВБА

ВБА

24.08.2019 | 12:35

Глупости на търкалета...,.... Завод трябва да се строи в България само, ако след 1-2 години след пускането му в експлоатация да започне производството, и на електрически превозни средства, иначе е напълно безмислено да се строи тук. Има ред бъдещи фактори, които трябва да се вземат в предвид, за да се построи този завод и то в България. Тези фактори са....да се напънат инвеститорите, за да докарат нещата докрай....иначе....

Отговори
13 5
Така е

Така е

23.08.2019 | 20:46

ФолЦваген казали ще стане, ама някой друг път. Там плащат оне резаните от Катар. Та вдигайте гащите другаре. Дано Ладата построят завод, нали нашия президент е гъстичък с тавагишч Путин.

Отговори
12 13

23.08.2019 | 18:43

Наивници.

Отговори
15 17
@ 4

@ 4

23.08.2019 | 17:19

Бесни, бесни - колко да са бесни? Ние вече ги платиаме самальотите! :))

Отговори
23 8

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?