Павлова с първи думи затова, че ще става евродепутат

Не мисля, че това е личен жест на Борисов, а е прагматично решение в полза на България, добави тя

Лиляна Павлова потвърди в ефира на БНТ, че ще заеме мястото на Мария Габриел в Европарламента. "Да, това е решението, което Мария Габриел обяви преди минути", добави тя.   "Юнкер анонсира, че такива са правилата - избраните еврокомисари, участвали в изборите, трябва да решат остават ли такива или избират да поемат към Европарламента. Правилата гласят, че те не могат да бъдат и двете едновременно", каза още тя.


Запитана кога е научила новината, Павлова заяви: "Разбрах го днес, когато беше взето това решение".

На въпрос на водещата, че Мария Габриел ще е еврокомисар следващите 5-6 месеца и не поема ли риск после да не е избрана и България да изгуби опитен човек в Брюксел, политикът отговори: "Ситуацията в Европа е такава, че няма консенсус кои ще са новите лидери на ключови позиции. Това е един много различен и динамичен период за Европа и може да се окаже, че всъщност дори може да е повече от 5-6 месеца този период, дано не е така и се постигне баланс. Първо че ресорът на Габриел е изключително важен, темите са важни но е важно и България да е добре представена".

"Пред нас стоят важни теми – Шенген, Еврозона, бъдещият бюджет, сериозни преговори и при всички положения трябва да сме добре представени с компетентни и добре подготвени хора", каза още тя.

Запитана дали това е личен персонален жест от Борисов към нея, Павлова отвърна: "Не мисля, че е жест, а е прагматично решение в полза на България тя да е със своите достойни кандидати".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар

03.06.2019 | 21:03

Корумпирано гoвно.

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?