Патрулки шетат по селата в Пловдивско

Допълнителни полицейски екипи са в помощ на жителите на малките населени места в Пловдивска област. По-активното полицейско присъствие по селата е сред водещите приоритети на ръководството на дирекцията на МВР като мярка за противодействие на конвенционалната престъпност.

Сформираните мобилни екипи от служители на криминална и охранителна полиция продължават по график да се срещат с жителите и представителите на местната власт в отдалечените общини, за да се  информират за актуални проблеми и приемат сигнали за престъпления.  Паралелно на тази вече утвърдена практика, по разпореждане на директора ст. комисар Йордан Рогачев от 12 август автопатрули на Първо и Пето РУ и районните управления в Асеновград, Карлово,  Първомай, Раковски, Стамболийски, Труд и Хисаря извършват постоянни обходи в населените места на обслужваната територия и реагират незабавно при установени нарушения.

Новосъздадената организация има за цел да се  разшири обхватът на посещаваните населени места от полицейски служители и да гарантира сигурността на хората и безопасността на движението в областта.

В първоначалния й етап, от 12 до 19 август, са сформирани 52 допълнителни екипа на посочените районни управления, които са посетили общо 119 населени места. Проведени са 104 срещи с кметове или кметски наместници и 288 - с жители. Получени са 4 сигнала, по които са предприети необходимите законови мерки. Проверени са общо 691 лица и автомобили. В 115 случаи е взето административно отношение. Образувани са две досъдебни производства. С полицейски заповеди са били задържани двама души.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще има ли ротация на кабинета или отиваме на избори?