Патриотичен фронт: Бягането от отговорност доведе до сегашните наводнения

„Гузен негонен бяга“ – така председателят на групата общински съветници от „Патриотичен Фронт“ в Общински съвет – Пловдив коментира провалянето на извънредната сесия за проблемите на проекта „Подобряване на градската среда в община Пловдив“, по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Въпросите относно нарушенията по ремонтите бяха много ясни, точни и поставени от две седмици. Очевидно общината не желае да даде отговор и отново избяга от отговорност, категоричен е Слави Георгиев. Точно това поведение на безотговорност и липса на контрол създава условията да се работи по обектите в нарушение на строителните и технически норми, изпълнението е некачествено, дори опасно, а уж новата инфраструктура се оказва нетрайна и компрометирана, допълни още Георгиев. Въпреки че днес избяга от провеждането на извънредната сесия, общината все още дължи отговори на поставените сериозни въпроси относно извършените по този проект нарушения, каза още той.

Общинските съветници от екипа на Славчо Атанасов в пловдивския общински съвет подкрепиха инициативата за извънредна сесия, след като получиха множество сигнали и оплаквания от граждани живеещи в района на ремонтите. Считаме, че са извършени сериозни нарушения, нужно е да се вземат проби от независими лаборатории и да се потърсят неустойки от изпълнителите, изброява Слави Георгиев:

1. Община Пловдив е предала обекта на фирмите изпълнители, без да е направено геодезическо заснемане и съответно е оставила фирмите сами да определят какви площи ремонтират.
2. Навсякъде при изграждане на улици, по установените нормативи трябва да има 80 сантиметров изкоп, запълнен с фракция чакъл. На повечето места при ремонта, такава фракция не е полагана, а там, където това е направено, фракцията е между 0 (нула) и 30 сантиметра.
3. Полаган е асфалт през месец декември 2018 година при минусови температури. С днешна дата този асфалт вече се рони. 
4. Тротоарните настилки в района на ремонтите вече са изградени, но под тях не са положени подземните комуникации. Това неминуемо ще доведе до ново разкопаване на вече ремонтираните настилки. 
5. При извършване на СМР, на обектите са допуснати тридесет тонни вибриращи валяци, които са натрошили намиращата се отдолу стара ВиК мрежа, изградена още през петдесетте години на миналия век. Това ще доведе до чести аварии и ремонти.
6. Констатирана е пълната липса на синхрон между възложителя в лицето на общината и фирмите изпълнители, при което ремонтите са протичали в пълен хаос и несъгласуваност.
7. В период, когато обектите са се намирали в силата на АКТ 10, което изисква работата да бъде преустановена за същия период от време, това не е спазено и строителните дейности са продължавали да се извършват в нарушение на разпоредбите. 
8. Полагането на втория битумен разлив, конкретно на улица „Весела“, е направен с дебелина на слоя от 2-3 сантиметра, въпреки че по техническите изисквания е необходимо да бъде 5 сантиметра. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Доц. Врабева

Доц. Врабева

06.06.2019 | 08:57

Когато в България си кукушкар-крадец лежиш в пандиза за поне 3 години, когато крадеш в милиони и за милиони оставаш на свобода, плащаш такса спокойствие, на когото трябва, строиш хотели, купуваш си яхтичка, глезиш 2-3,4-5 любовници, обикновено брюнетки /Тотев не си пада по сексапилни, руси хубавелки/, малко е демоде маминия......И керванът си върви, кучето си лае,прокуратурата се чеше по умната главица, но има един, който винаги гледа. Може да бави,но не забравя.

Отговори
0 0
Ей кметеее

Ей кметеее

05.06.2019 | 12:10

Този и Спас Гърневски са най крадливите кметове които Пловдив е имал! Спас се отърва, но на този може да му се търси отговорност!

Отговори
1 0
инж. Весела Ставрева

инж. Весела Ставрева

04.06.2019 | 15:10

"Властта избяга от сесията и засили съмненията за корупция" - безспорен факт. Ако имаха адекватни отговори на подадените жалби от гражданите за качествени ремонти и целесъобразно използване на средства едва ли щяха да се крият. Абсолютно подкрепям Слави Георгиев. Той винаги е бил изключително обективен в коментарите си за развитието на общината и реализирането на проекти. Повече от ясно е, че става дума за безотговорност и липса на контрол. Г-н Георгиев, задължително искайте да бъдат направени компетентни проверки и сезирайте медиите. Ако прокуратурата понякога дреме, то медиите никога не спят.

Отговори
3 1

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?