Париж отново е в пламъци!

Пет дни след огнения ад в катедралата "Нотр Дам", Париж отново е в пламъци. Това стана по време на демонстрация на "жълтите жилетки", които протестират всяка събота от ноември насам срещу социалната и данъчната политика на правителството.

Кадри, разпространени от френските медии, както и видеоклипове от социалните мрежи, показват участници в протеста, които рушат и палят бариери из парижките улици, а мнозина хвърлят бомбички. 

Полицията нееднократно използва срещу демонстрантите шокови гранати и сълзотворен газ. Дотогава демонстрацията, събрала хиляди протестиращи, протичаше спокойно.

Префектурата съобщи за 126 души, откарани в полицейските управления, и за над 11 хиляди, подложени на превантивни проверки от органите на реда. 

Според телевизия Бе Еф Ем по-рано днес президентът Еманюел Макрон спешно е извикал вътрешния министър Кристоф Кастанер, който да му докладва за развитието на ситуацията. 

Днес се очакваха и шествия в различни региони на Франция, но Париж изглежда остава център на вълненията по време на 23-ата поредна протестна събота.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Наблюдател

Наблюдател

20.04.2019 | 22:31

Париж отдавна не е населен с французи. Джендъри и араби - това е Париж. Той отдавна е загубен за християнската цивилизация.

Отговори
4 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?