Папата идва с хеликоптер в Раковски, чакат го хиляди вярващи

Днес е и вторият ден от визитата на Папа Франциск у нас. Програмата му започва с посещение на бежанския център във "Враждебна", а след това заминава с хеликоптер за Раковски, където живее най-голямата католическа общност у нас. Там за първо причастие, в църквата "Пресвето сърце Исусово", го очакват 242 деца от цялата страна. 

На площада в града се очакват между 7000 и 10 000 души. Вечерта папа Франциск се връща в София за молитва за мир с представители на всички вероизповедания в страната.

Празникът на армията и посещението на папата продължават да са причина за ограничения в движението. Трафикът ще е затруднен в София и по пътя за Раковски. Освен около "Александър Невски" и Президентството, в столицата днес ще бъде спряно движението от Ректората на Софийския университет до бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Както стана ясно, сутринта временно ще бъде спряно движението по автомагистрала "Тракия" от 119-ия до 165-ия километър в посока Бургас. Причината е придвижването на делегацията на Ватикана до Раковски. Повторно затваряне, но в посока София в същия участък, ще има и около 15 ч. следобед. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?