Подай сигнал

Папа Франциск дава причастие на 130 деца от Калояново

Регион

от Цветана Георгиева 622 прегледа 0

Папа Франциск дава причастие на 130 деца от Калояново

Сто и тридесет деца от община Калояново ще получат свето причастие от папата. Това ще стане на 6 май, когато Светия отец ще кацне с хеликоптер край град Раковски и ще бъде посрещнат заедно с кардиналите и придружаващите го официални лица в църквата „Пресвето сърце Исусово“. Там той ще отслужи света литургия и ще даде причастие на децата от Калояново, Житница и Дуванлий, които са около 130 на брой. Още толкова деца от Раковски ще получат причастие от папата.

Това съобщи за „Марица“ кметът на община Калояново Георги Георгиев.

Храмът в Раковски събира 750 души, това дава възможност всяко дете да бъде придружавано от двамата си родители, обясни Георги Георгиев. Самият той е от щастливците, които ще могат да целунат на ръка на светия отец. Ще придужавам голямата си дъщеря Иванина, която е на 9 години. Много сме щастливи и горди, че тя ще получи причастие лично от папа Франциск, сподели кметът на Калояново.

Още отсега жителите на община Калояново се стягат за среща с папа Франциск. Подготовката вече напредва. Католиците от трите католически села Калояново, Дуванлий и Житница ще могат да видят светия отец два пъти. Първия път ще е на 5 май по време на светата литургия, която папа Франциск ще отслужи пред храма „Свети Александър Невски“ в София. Тогава към столицата ще потеглетят няколко автобуси. В списъка на желащите, които кметът на община Калояново Георги Георгиев и енорийският свещеник отец Иван са организирали вече наброява 200 човека. Кметът вече обяви пред своите съграждани, че в този ден ще има организиран безплатен транспорт от Калояново, Житница и Дуванлий до София и всеки, който желае може да се запише и да отиде на месата пред катедралния храм „Александър Невски“ в София. От общината ще има и доста хора, които ще пътуват до столицата с личните си автомобили.

Вторият път католиците от община Калояново ще се срещнат с папата на 6 май в град Раковски.

Георги Георгиев и колегата му от Раковски обмислят какви сувенири да подарят на папата за спомен от неговото посещение и срещата му с католиците от региона.

Папа Франциск дава причастие на 130 деца от Калояново

Папа Франциск дава причастие на 130 деца от Калояново

Коментари