Панагюрище става лятна столица на изкуствата

Юнските празници бяха открити с джаз концерт на млади таланти

Девет дни Панагюрище ще бъде лятна столица на културата. Вчера в средногорския град започнаха юнските празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“. Те се провеждат за седма поредна година. Програмата е изключително богата, уверяват организаторите от община Панагюрище.

Юнските празници на изкуствата бяха открити вчера с годишен концерт „Полет към изкуството“ на възпитаниците на школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов“ при ЦПЛР - Панагюрище. Дните до 21 юни ще са наситени с различни прояви, жанрово и стилово разнолики. Така жителите и гостите на Панагюрище ще се докоснат до творчеството на автори, теми и герои, да открият най-близкото за сърцето и душата си и да се насладят. 

Днес в голямата зала на Театър Дом-паметник от 19.00 часа актьорите от столичния Малък градски театър ще представят спектакъла „Бел Ами“ от Юрий Дачев по Ги дьо Мопасан. Под светлината на театралните прожектори ще видим Калин Врачански, Луиза Григорова, Герасим Георгиев - Геро, Василена Атанасова, Алиса Атанасова, Таня Пашанкова, Христина Караиванова, Владимир Зомбори, Владимир Димитров, Атанас Чопов, Васил Банов.

Юнските празници на изкуствата продължават в петък с представянето на Юбилеен алманах „Виделина“, финансиран от Общината по проект „Панагюрище - духовност и творчество в едно“. Началото е в 17.30 часа в салона на читалище „Виделина-1865“.

Понеделникът ще е ден за музика. Вечерта в голямата зала на Театър Дом-паметник меломаните ще могат да се насладят на концерт-спектакъл на Калин Вельов, група TUMBAITO и Русенската филхармония. Концертът „Класика и страсти“ е вторият етап в развитието на проекта на Калин Вельов & Tumbaito, даващ нов живот на големите български шлагери от 60-те, 70-те и 80-те в модерни латино версии. Особеният чар на акустичния звук на класическия оркестър е специален атрактивен акцент в концепцията на проекта.

И все по същата тема, и все в същата посока е и музикалният спектакъл „Златни багри от миналото“ на вокална група „Радеан“ при читалище „Виделина-1865“. Културното средище ще е и домакин на концерта, който е планиран за 19 юни с начален час 18.00.

В късния следобед на 20 юни в Историческия музей ще бъде открита изложба на световноизвестния скулптор и художник Ставри Калинов.

Юнските празници на изкуствата ще завършат на 21 юни. Тогава на сцената на голямата зала на Театър Дом-паметник почитателите на театралното изкуство ще видят Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански в постановката „Малко комедия“.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?