Пампорово приема 21-я Международен конгрес на Интерски

От 17 до 23 март, курорта Пампорово ще бъде домакин на 21 Международен конгрес на Интерски, който се провежда веднъж на всеки 4 години и събира на едно място от най-добрите и изявени ски и сноуборд инструктори от цял свят. 

В програмата на конгреса са включени общо 120 мероприятия за обмен на опит в различни направления – алпийски ски, ски бягане, сноуборд, свободен стил, телемарк, обучение на хора с увреждания, над 70 лекции, както и специални вечерни демо сесии.

Откриването на мащабния форум е тази неделя, 17 март,  от 13 ч. на плац Студенец и ще бъде излъчвано на живо по Българската Национална Телевизия, съобщават от Пампорово АД.  Звезден отбор включващ някои от най-големите спортни звезди на България ще открие събитието, когато по писта „Стената“ ще се спуснат Екатерина Дафовска, Радослав Янков, Александра Жекова, Ренета Камберова, Йордан Йовчев и др.

Запръв път в историята на конгреса събитието ще включва и благотворителна кауза, а именно обучението и въвеждането в света на белите спортове на над 120 деца в неравностойно положение от региона. Целта на организационния комитет е да инициативата да продължи и през следващите няколко години, а за постигането и по време на конгреса ще има и дарителска кампания за набиране на средства посредством урни разположени на ключови места в курорта. 

Специални гости на церемонията по откриване на Интерски конгрес 2019, ще бъдат патронът на събитието – вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и на туризма – Николина Ангелкова.

Домакинството на събитие с подобен мащаб и посещаемост от хора от всички краища на света е много добра възможност за добро представяне и популяризиране, не само за Пампорово и региона, но и на цяла България, като атрактивна туристическа дестинация, заявяват организаторите.
 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?