Пампорово откри 2 в 1: лято 2019 и модерен конгресен център с 5 зали

Делегации от туристическия бранш на Доха, Кувейт, Дубай и Бахрейн пристигнаха днес за откриването на летния сезон в Пампорово. Представители на туроператори, инфлуенсъри и медии от четирите държави са на посещение в родопския курорт по обща програма на "Пампорово" АД с турските авиолинии и "Албена" АД. В тяхно присъствие в Пампорово официално се откри летния сезон с богата празнична програма. Лифтовете возеха желаещите безплатно през целия ден. В курорта беше открит целогодишен Туристически център, който предлага уникална за курортите седмична програма за всеки турист с куп нови атракции и преходи.


Деца, младежи и възрастни можеха да се забавляват през целия ден днес в другите нови придобивки в курорта - приключенски парк, детски кът и уелнес център в хотел "Орловец". За туристите през цялото лято са на разположение от днес и туристическите маршрути, които са с осигурени опитни планински водачи и транспорт.


Вече е отворен и Велопарк Пампорово, който разполага с 15 велотрасета с обща дължина над 35 км с различна степен на трудност, подходящи и за начинаещи колоездачи, и за професионалисти, обявиха от "Пампорово" АД.
Гвоздеят на програмата днес бе откриването на новия модерен конгресен център с 5 зали с капацитет над 1100 места в центъра на курорта. Гости на събитието бяха актьорите от тв сериала "Дяволското гърло" Теодора Духовникова и Владимир Карамазов.


Центърът е комплекс, осигурен с най-високо техническо ниво, от 5 зали с общ капацитет над 1100 места, достъпни и за трудноподвижни хора. Откриването се проведе в най-голямата и единствена по рода си в курорта зала "Родопи", която е със сцена, президиум с 60 места, централен голям проектор, и два странични малки проекта, аудио уредба с 10 конферентни микрофона и възможност за разполагане на кабинки за симултантен превод.
"Днес повода е много радостен, той е двоен - официалното откриване на Конгресния център и летния сезон 2019. Изключително съм горда с това, че успяхме да постигнем един съвременен конгресен център. Искам да благодаря на всички, които дадоха своите усилия за това", каза мажоритарният собственик на "Пампорово"АД Цветелина Бориславова.


"Това за нас е един много важен ден, защото се случва нещо, който очаквахме доста години. Освен зимен курорт, Пампорово се превърна и в конгресна дестинация и летен център. На практика цикълът е затворен за активност в 4-те сезона. Хотел "Перелик", който е част от този конферентен блок е със спа център, който търпи в момента пълна реноваци, за да отвори врати преобразен с началото на зимния сезон", каза и изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариян Беляков.


В Конгресния център са вложени инвестиции от 4 млн. лв. Общата инвестиция, заедно с модернизация на хотелите Перелик и Орловец, пистите и инфраструктурата в курорта в последната година е около 8 млн. лева, каза пред медиите Бориславова. Тя отбеляза, че ръстът на туристите в курорта за последната година е 12 %.


"Родопите за нас са дом, изключително важно средище за българската душа, не само Орфеевата планина, а много, много още. Има много още какво да се направи, най-важно е да се превърне Пампорово в целогодишна дестинация. Това е едно уникално място за лятна почивка, изключително много спортни занимания, новия спа център, който не е обикновен, който ще се разраства и превръща в център за възстановяване на спортисти и бюти център. Проектът ни е много голям, направен от международен екип експерти. Екипът включва и лекари, експерти във възстановяването, експерти по козметични процедури и т.н. Доста сложно е и ще трае дълго време. Първа фаза ще я приключим преди следващия зимен сезон. Надяваме се скоро Пампорово да предложи и услуга съчетана с минерална вода. Всичко това, заедно със ските, разбира се, ще дава целогодишна възможност за ползотворна почивка в курорта", каза Бориславова.


На въпрос от медиите за проекта за свързване с лифт на Пампорово със ски център "Мечи чал" тя заяви, че това е ключов въпрос за развитието на курорта. "Ние имаме вече проект за развитие на цялата зона "Мечи чал", който включва четири нови писти, тъй като там склонът е северен и има изключително голям потенциал за дълги писти, които се намират на север с добра денивелация. Съществуващата писта там е най-добрата и най-дългата в България. Остават плановете за свързване на Пампорово и Мечи чал. Ние имаме и проект за това - и за лифтове, и за писти между двата курорта, но все още работим по обезпечаване на земите, през които ще минават, защото това е една много дълга и сложна процедура и ние няма да започнем строителство преди да сме изчистили абсолютно всички предварителни разрешения", заяви Бориславова.


Тя посочи, че от родопския курорт отдавна работят и за пазари, свързани с отварянето на ГКПП Рудозем. "Определено имаме голям интерес да се отвори този граничен пункт. Това, с което винаги ние сме се опитвали да се преборим, е да се осигури по-лесно даване на визи на туристите за тези дестинации, и то на многократни визи, защото както виждате като дойдат веднъж туристите, на тях им харесва и те искат отново да идват. Включително и в рамките на един и същи сезон. Изключително важно е да бъде облекчен визовият режим", каза Бориславова, визирайки гостуващите делегации от четирите държави.


Очакванията за летния сезон са отново да има ръст, заради новите услуги и атракциони и модернизацията на хотелите.


На събитието присъстваха много партньори на "Пампорово" АД, представители от бранша от региона и страната, кметовете на община Чепеларе Славка Чакърова и община Девин - Красимир Даскалов, както и заместник областният управител на Смолян Владимир Гърбелов.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?