Пак затварят ул. "Даме Груев" заради ВиК авария

Поредната авария на магистрален водопровод  е причината за спиране на движението в участъка от ул. "Даме Груев"  между улиците  „Иван Гарванов“ и „Братя Бъкстон“.  Отсечката ще бъде затворена днес от  9,30 до 16 часа, предупредиха вчера от Общинското предприятие  „Организация и контрол на транспорта“. Маршрутът  на автобусите по линия  №37  частично се променя. 

Пробив на същия водопровод имаше и преди месец. Общинските съветници от Патриотичен фронт и кметът на район "Южен" Борислав Инчев  от три години настояват за реконструкцията на ул. "Даме Груев" с цялостна подмяна на подземната инфраструктура, включително и на водопровода. В бюджета за 2016 г. дори бяха предвидени средства за ремонт, но парите се пренасочиха за други дейности, тъй като не беше готов проектът. 

За неотложна смяна е и водопроводът на бул. "Александър Стамболийски" в същия район, където аварии стават почти всеки месец.  Стари са и тръбите на бул. "Шести септември" между кръстовището на Чифте баня и бул. "Васил Априлов". През 2012 г. този участък ударно беше преасфалтиран, но без да се подмени подземната инфраструктура и без да се уплътни основата. В резултат на това още на следващата година  настилката се нагъна и се наложи да правят ремонт на ремонта с над 20 големи кръпки.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?