Пак затварят Коматевско шосе, вижте за колко време

Машините заравняват настилката, за да положат последен пласт асфалт

Коматевско шосе отново ще бъде затворено, но за кратко, за да могат строителите от фирма "Щрабаг" да положат последен, тъй наречения запечатващ пласт асфалт. Движението ще се спре, след като уточним временната организация с КАТ, обясни вчера главният инженер на община Пловдив Йордан  Калев.  

Табелите с надписи, че пътят е затворен за ремонт и шофьорите трябва да ползват обходни маршрути, предвидливо не са махнати от пътя, макар че трафикът по Коматевско от бул. "Александър Стамболийски" до входа в квартала беше възобновен през миналата есен след  гневни протести на коматевци. 

От "Щрабаг" предполагат, че булевардът ще бъде затворен през другата седмица и че един ден ще е достатъчен, за да го асфалтират от началото докрай. Маркировката ще се нанася по-късно, тъй като настилката трябва да изсъхне добре, за да не цапа. Колите, както и градският транспорт ще се изнасят, както и преди, по ул. "Димитър Талев" и околовръстното шосе. 

Строителите изравняваха вчера настилката в района на "Филкаб", което предизвика съмнения сред живеещите в съседство, че новият булевард отново се разкопава. Само преди няколко дни коматевци бяха втрещени, че току-що положеният на тротоара черен асфалт се кърти и мястото се запълва с цветен, с който се обозначават велоалеите. Работниците от "Щрабаг" обаче увериха, че  машините минават по целия булевард и където има неравности, заглаждат нивото.

На някои места, където асфалтополагащата машина е спирала, се получили бабуни. Изравняваме настилката, за да подготвим пътя за окончателното асфалтиране, обясни бригадирът.  Това потвърди и главният инженер Йордан Калев.

Строителната техника, завърнала се на булеварда,  предизвика задръстване. Там, където работеха машините, се наложи да регулират движението. С палка спираха колите в едната лента, докато се изниже насрещната колона. По-нетърпеливите шофьори се възмущаваха, че новият булевард е по-тесен от предишния паваж.  

Коматевско шосе е в ремонт от юли 2016 г.  Работниците продължават да довършват тротоарите, които на места са на чакъл.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?