Подай сигнал

Пак наливат пари от бюджета в Първа градска

Общинската болница е натрупала задължения за 950 000 лева през 2018-а

Пловдив

от Валентина Йеремиева 280 прегледа 0

Първа градска болница /МБАЛ "Св. Мина" - ЕООД/ за пореден път ще бъде финансирана с безлихвен заем от градския бюджет. Това съобщи вчера ресорният зам.-кмет Розалин Петков, като обясни, че за последните години на изпадналото в тежка криза лечебно дружество са дадени близо 4 млн. лева. Болницата обаче не може да се отлепи от дъното и през 2018-а отново е натрупала загуби за около 950 000 лева и отделно борчове към доставчици.

В Община Пловдив тепърва ще обсъждат коя част от дълговете да бъде погасена с бюджетни средства. Болницата има и неизплатен банков кредит, с който навремето е бил закупен скенер. За неопределено време се отлага вливането на МБАЛ "Св. Мина" в печелившата Втора градска болница (МБАЛ "Св. Пантелеймон"). От РЗИ и РЗОК не дават съгласие с аргумент, че обединението на двете лечебни дружества може фатално да влоши икономическите показатели на Втора градска.

Междувременно управителите д-р Николай Забунов на ДКЦ - Пловдив, д-р Валентина Костуркова на ДКЦ - II, д-р Парашкев Цветков на КОЦ - Пловдив и на още седем здравни дружества са поискали разрешение от Общинския съвет да упражняват лекарската си професия в ръководените от тях заведения. Според Розалин Петков няма пречки за това.

Коментари


Циганска болница . Пълна с цигани . А ние българите плащаме