Подай сигнал

Отмениха забраната за гледане на ЕСК през прозореца

Пловдив

от Румен Златански 834 прегледа 0

Отменя се забраната на пловдивчани, живеещи в сградите на бул. "Цар Борис III Обединител" да отворят вратите и прозорците на домовете си, които гледат към булеварда и да снимат от тях по време на откриването на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Това съобщи днес журналисти началникът на полицията старши комисар Атанас Илков.

"Трябва да се съобразим всички с мерките за сигурност. Да, ще има дискомфорт, но така е при такива събития в цял свят. Живущите в близост до събитието ще могат да излязат на терасите и да гледат, както и да снимат. Факт е, че колегите са били максимално прецизни и са представили мерките по един начин, по който малко са се престарали. Листовките вече са премахнати", заяви полицейският шеф.

Той добави, че на 12 януари в деня на откриването на Пловдив Европейска столица на културата 2019 за повече сигурност ще патрулират полицаи с автомати. Това обаче не трябва да притеснява гражданите. Патрули с автомати, но това е част от мерките за сигурност.

Заместник-кметът на Пловдив Златин Велев добави, че на този етап режимът не затруднява живущите и работещите в зоната, осигурен е достъп до района. В събота от 12,00 часа се разширява пешеходният периметър там– основно по и около булевард "Цар Борис III Обединител".

Коментари