Отмениха влак 4 мин. преди тръгване, 50 пътници ощетени

Влакът по направление Пловдив-София, който по разписание тръгва в 6 ч. от Пловдив, е бил отменен тази сутрин 4 минути преди да тръгне. Следващият за София в 7 ч. пък е потеглил с половин час закъснение. За това алармираха гневни граждани, а ощетените са близо 50. Сред тях студенти, които заради БДЖ ще изпуснат час за изпит във вуз в столицата и болни с  час за преглед в тамошна клиника, фиксиран  месец по-рано. 


Това е безобразие, не можем да разчитаме на държавните железници, а отношението на служителите е под всякаква критика. Бяхме купили билети още в 5 ч., но едва в 5.56 ч. съобщиха, че влакът се отменя. Никой от служителите на гарата не знаеше какво се случва. Като попитахме къде ще се композира другия влак за 7 ч. , троснато ни отвърнаха да четем информацията. Не се учудваме, че е на този хал БДЖ, както върви може наистина да ги закрият, негодува Стоян Илиев. Междувременно пътници съобщиха, че във влака Пловдив-София, който е тръгнал със закъснение в 7,30 ч. било кучешки студ, тъй като парното не работело. 

От информацията на Централна гара Пловдив съобщиха, че международният бърз влак Истанбул-София, който е трябвало да тръгне в 6 ч. от Пловдив, е бил отменен по незнайни и за тях причини. Нареждането било получено от нощната смяна. Не знаят и защо е тръгнал с половин час закъснение и следващият влак за София. Уточниха, че нямало как да се организира извозване на пътниците с автобус. Тези, които са се отказали да пътуват, можели да си върнат билетите. За другите не се предвиждало  компенсация заради отменен или закъснял трен.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?