Отлагат сечта на улица "Весела"

Фамилията на зам.-директора в общинската фондация "Пловдив 2019" Гина Кафеджиян продала апетитния имот на инвеститора "Инджовстрой" ЕООД

Дърветата в малкия парк между ул. "Весела" и бул. "Марица-юг" няма да бъдат изсичани засега, обещават от администрацията. Срещу поредното застрояване на зеленина в Пловдив преди седмица бе организиран поредният протест. Хората от квартала бранят градинката, която обаче се оказа частен имот. Собственикът "Инджовстрой" има изрядни документи с ПУП и строително разрешително, валидно до 2021 година. Преди две седмици представител на фирмата опита да наеме специалист, който да направи оценка на дърветата, за да подготви сечта. Ландшафтният архитект Станимир Шаламанов обаче отказа работата, след като посети мястото.    

Междувременно "Марица" научи как фирмата се е сдобила с апетитния терен от 535 кв. м. От "Инджовстрой" ЕООД закупили имота през 2017 година от фамилията на  заместник-директора с ресор "Програма" в общинската фондация "Пловдив 2019" Гина Кафеджиян. Тя заедно с брат си Мартин Кафеджиян и още 4-ма свои роднини са продали терена на 20 юли 2017 година. Не е ясно обаче как самите те са го придобили. Според хората от квартала това е станало след замяна с други земи. От решението за възстановяване на Върховния административен съд обаче не се разбира точната процедура, по която Кафеджиян са получили правото на собственост.  

Фамилията явно е ​водила дълга битка с Община Пловдив, за да получи точно този имот. Първите документи, в които шестимата наследници предявяват претенции към 535-те квадратни метра в центъра на Пловдив, са от 2006 година. След решението на магистратите в полза на Кафеджиян Общината е издала и строителното разрешение.

Семейството явно има опит в подобни битки и е добре запознато със законите, защото братът на Гина Кафеджиян - Мартин, е главен архитект на столичния район "Кремиковци". Освен Гина и Мартин Кафеджиян продавачи през 2017-а се явяват още Ани Дердерян, Верджиния Гънгова, Анкине Екмекчиян и Сукиас Дердерян. 

 

Според информационните регистри и масиви новият собственик до момента не е правил никакви запитвания или промени в статута на имота и прилежащите разрешителни към него. Представителят на фирмата Росен Инджов увери пред "Марица", че към момента не са планирани реални действия за строителни дейности в терена.  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
БРАВО

БРАВО

23.05.2019 | 11:29

На жителите от Весела за победата да се запази зеленината в града и квартала,!!!

Отговори
3 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?