Откриват 22-рото издание на "Сцена на кръстопът"

Написаха химн за театралния фестивал Сцена на кръстопът. „Да живее фестивала. Той е осмото тепе” е първата строфа от възпяването едно от най-любимите събития на пловдивчани. Текстът е на Елин Рахнев, а мелодията на 19-годишния Илиян Тиганев.
 
Официалното откриване на международния фестивал е тази вечер от 19 часа в голямата зала на Драматичния театър. Балет „Арабеск” представя най-известната любовна история в „Ромео и Жулиета”  по хореографията на Боряна Сечанова.
 
Утре гледаме „Сън в лятна нощ” отново от 19 часа в голямата сцена на Драмата. Половин час по-късно в камерната зала представят „Къщата на спящите красавици” с Мария Сапунджиева и Тодор Близнаков. Билети за представлението вече няма, както и за още три от заглавията в програмата. Разпродадени са местата за  „Вишнева градина”, „Три високи жени”, „Лисичета”. На привършване са местата за „Танцът Делхи”, „Терапевти”. Билетите са заглавията от програмата са от 8 до 25 лева. 

Фестивалът е изпълнен с разнообразни и внимателно подбрани заглавия. Закриването е на 24 септември с представяне на книгата и филма, посветени на 75-годишнината на проф. Стефан Данаилов.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?