Подай сигнал

Откриват 22-рото издание на "Сцена на кръстопът"

Култура

от Ивелина Василева 207 прегледа 0

Деница Димитрова, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, продуцентът на фестивала Ирен Чанкова, главния спонсор на фестивала Димитър Георгиев, директорът на фестивала Димитър Малашинов

Написаха химн за театралния фестивал Сцена на кръстопът. „Да живее фестивала. Той е осмото тепе” е първата строфа от възпяването едно от най-любимите събития на пловдивчани. Текстът е на Елин Рахнев, а мелодията на 19-годишния Илиян Тиганев.

Официалното откриване на международния фестивал е тази вечер от 19 часа в голямата зала на Драматичния театър. Балет „Арабеск” представя най-известната любовна история в „Ромео и Жулиета” по хореографията на Боряна Сечанова.

Утре гледаме „Сън в лятна нощ” отново от 19 часа в голямата сцена на Драмата. Половин час по-късно в камерната зала представят „Къщата на спящите красавици” с Мария Сапунджиева и Тодор Близнаков. Билети за представлението вече няма, както и за още три от заглавията в програмата. Разпродадени са местата за „Вишнева градина”, „Три високи жени”, „Лисичета”. На привършване са местата за „Танцът Делхи”, „Терапевти”. Билетите са заглавията от програмата са от 8 до 25 лева.

Фестивалът е изпълнен с разнообразни и внимателно подбрани заглавия. Закриването е на 24 септември с представяне на книгата и филма, посветени на 75-годишнината на проф. Стефан Данаилов.

Коментари