Откриването започна с гаф - слаб звук и ниски сцени

Официалното откриване на шоуто "Ние сме всички цветове" започна с дълга реч на кмета Иван Тотев. Той припомни, че Пловдив  е майката на всички градове и напълно заслужено е европейска столица на културата. Появата му бе посрещната с леки освирквания.

В речта си кметът припомни, че Пловдив е най-динамично развиващият се град. “Дори сега сме обградени от кранове”, каза той. След него на сцената се качи еврокомисарят Мария Габриел, която припомни огромните културни постижения на града .

Хилядната публика героично слушаше двете речи, брулена от силен вятър при минусови температури, в очакване да започне концертът за откриването с големите с Валя Балканска и Теодосий Спасов.

След  неговото начало се появи първата голяма недомислица. Двете 125-метрови сцени, които са отстрани на вавилонската кула, са под хоризонта на публиката и никой не успя да види 200-та кукери, които излязоха. Добре че бяха екраните, монтирани на кулата, за да показват какво се случва на страничните сцени. Програмата не се чува добре от публиката до Централна поща. "Ама тук нищо не се чува", изумени реагираха гости от други населени места. "За 3 милиона - толкова", коментираха пловдивчани. Част от публиката започна да се разпръсква, като се чуват доста гневни коментари . Някои тръгнаха вече да се прибират, подгонени от жестокия студ. В града няма много чужденци, а точно такива туристи очаквахме.  

Много от официалните гости предпочетоха да наблюдават откриването от ресторанта на 5-я етаж на хотел “Тримонциум”. Сред тях бяха президентът Росен Плевнелиев със съпругата си Деси Банова, актьорът Христо Мутафчиев, певецът Орлин Павлов, медийният експерт Гого Лозанов, гимнастичката Мария Петрова, актьорът и режисьор Ники Илиев, бившият евродепутат Емил Стоянов, министърът на финансите Владислав Горанов, много дипломати и депутати. Те минаваха през строг пропускателен режим на първия етаж на хотела.

Сред множеството пред сцената беше забелязан депутатът от ПФ Славчо Атанасов, в чийто кметски мандат бе лансираната кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?