Отхвърлиха ветото на Радев, собственици на земи благодарят на ОП

Със 124 гласа "за", 73 "против" и 6 въздържали се парламентът прие повторни промени в закона и така отхвърли ветото на държавния глава.

На 2 февруари президентът Румен Радев наложи шесто поред вето от началото на мандата си. Този път върху поправки, позволяващи на собствениците на земеделски земи със сменено предназначение, които не са започнали строителство в удължения през 2012 г. година законен шестгодишен срок, да поискат препотвърждаването на този статут. Решението му породи протести на собственици на земи, които твърдят, че ветото ощетява дребния бизнес.

Собственици на земеделски земи благодариха днес на пресконференция в Парламента на депутатите от „Обединени патриоти“ защитили правата им и отхвърлили президентското вето.

„Благодаря на „Обединени патриоти за това, че от месец май досега проведоха сериозна битка, за да защитят нас – дребните собственици на земеделски земи, така че да можем да работим и изхранваме нашите семейства“, заяви Димитър Канариев, председател на УС на Национална асоциация „Българско Черноморие“. Той изрази задоволство от факта, че в Народното събрание „се оформя една консервативна група, която дава сериозен отпор на зелено-болшевишката мъгла“.

„Отхвърлихме ветото на президента и доказахме, че БСП се опитват да превърнат България в поредното ТКЗС с председател президента и партийни секретари от групата на БСП“, каза преди това зам.-председателят на Парламентарната група на „Обединени патриоти“ и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов. Той бе категоричен, че защитата на обикновените хора е част от програмата на патриотите.

„Днес е успешен ден – доказва го присъствието тук на хората, за които се борихме от месец май досега. Преборихме една безумна теза от президентското вето, че нарушаваме Конституцията – теза, необоснована и без конкретни факти. Но, за съжаление, отнела се време от работата на Народното събрание, което можеше да бъде използвано за полезни решения“, заяви  зам.-председателят на земеделската комисия и депутат от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Йордан Апостолов.

„Постигнахме успех, който касае хиляди български собственици, хора, които могат да разполагат със своите имоти. Нашите действия бяха основани на Конституцията, на факта, че приетите текстове са законови, както и на това, че на наша страна бе справедливостта“, добави Павел Шопов, депутат от „Атака“ в групата на „Обединени патриоти“.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?