Отчуждават 215 имота край пътя Пловдив - Асеновград

Локалните платна, които ще се изграждат от двете страни на пътя Пловдив - Асеновград, режат  215 имота. Цифрата е страховита, но засегнатите земи са малки по площ. Те са предимно честни, а най-големите са предимно по 200 - 300 кв. метра.  Локалите  засягат също така имоти на обществени организации, публични частни и държавни територии в землищата на Брестник, Крумово, Куклен, Долни Воден и Горни Воден, съобщиха от областната администрация.    

 В землището на Брестник  локалните платна минават през 33 имота с  обща площ близо 3,5 дка. В Крумово пътят реже 23 имота с площ 694 кв. метра. В Куклен  ще се отчуждават 59 имота с площ почти 16 декара, в Горни Воден - 66 имота, които заемат 6 дка, а в Горни Воден - 34, върху близо два декара.  

Областният управител Здравко Димитров подписа преди няколко дни парцеларния план. Срещу  него беше внесено само едно възражение, и то незначително. Отчуждителните процедури ще се провеждат от общините, а парите на собствениците ще бъдат осигурени от АПИ, каза Здравко Димитров. 

Изграждането на достъп до имотите беше поискано лично от премиера Бойко Борисов, когато започна реконструкцията на пътя Пловдив - Асеновград. Борисов, пристигнал да види изпълнението на обществената поръчка за 25 млн. лева, които бяха осигурени от държавата, остана неприятно учуден, че в проекта не са предвидени локалните платна. Премиерът разпореди незабавно да започне проектирането, а съответно и отчуждаване, защото бизнесът не може да остава без транспортен достъп. На областния управител възложи задачата да поеме координация на работата.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?