Отбелязваме Международния ден на йогата

Тази година празникът ще се отбележи в 39 града и 3 села в България.

В тези градове организирано и единно ще бъдат представени най-добрите учители по йога, които ще демонстрират практики при отворени врати за всички заинтересовани от йога. Всички учители са сертифицирани и подбрани, за да може посетителите да се докоснат до дълбочината и ефективността на йога практиките, съобщава БГНЕС.

Идеята за празнуване на Международния ден на йога не само в София, но и в други градове на България, възниква още в процеса на подготовката на първия Международен ден на йога през 2015 г., когато към София спонтанно се присъединява Пловдивския културен институт, и започва да организира синхронно честване в своя град.

През годините постепенно събитието се осъществява успешно и в градовете – през 2015 г. се присъединяват Пловдив, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово и Перник.

През 2016 г. присъединилите се градове са значително повече – двайсет, а тази година към честването в София координирано и едновременно се присъединяват със свои програми по места още 25 града и едно село в България: Пазарджик, Пловдив, Девин, Смолян, Кърджали, Свиленград, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Бургас, Созопол, Черноморец, с. Емона, Варна, Силистра, Русе, Шумен, Търговище, Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово, Павликени, Плевен, Перник, Дупница и Самоков.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
рал

рал

18.06.2019 | 21:30

Даниел Петров отбеляза празника в България :)

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?