Подай сигнал

От Варна до Ливърпул за 15 евро

Нови дестинации тръгват през лятото от различни български летища

Бизнес зона

от Вяра Порязова 2658 прегледа 0

От Варна до Ливърпул за 15 евро

Докато Летище Пловдив остана само с една редовна линия Пловдив - Лондон, която се обслужва от нискотарифния авиопревозвач Ryanair, останалите аеропорти в България пускат съвсем нови дестинации буквално до месеци. Целта е да се раздвижи пътникопотокът точно през отпускарския сезон. От юни месец от Летище София ще можем два пъти седмично да летим до Ханя, остров Крит. Цената на еднопосочния билет започва от 23 евро, а полети ще има във вторник и събота. Ryanair открива и още една линия от столицата - до Каламата, остров Пелопонес. Билетът е още по-евтин - 18 евро в едната посока. Нискотарифната компания ще вози пътници и до Киев и Марсилия. До украинската столица можем да летим и от Летище Варна и от Бургас, но с друг превозвач - украинския SkyUp.


Летище Варна е с най-много договори за нови дестинации от лятото. Wizz Air ще вози от юли месец до Париж на много тънки цени, които започват от 27 евро. Полетите са два пъти седмично - четвъртък и неделя. От морската столица може да се отскочи до няколко немски града - Берлин, Хамбург, Кьолн, и до датската столица Копенхаген. Wizz Air има линия и до града на Бийтълсите - Ливърпул. Полетите са три пъти в седмицата, а цената - около 15 евро еднопосочно.


След като бяха спрени за зимния период, полетите от София до Малага, Неапол, Базел и Лисабон с Wizz Air ще бъдат възстановени, както и тези до Одеса с Bulgaria Air, допълват от Travel News.

Коментари