От читателите: Тротоарите на бул. "България" се продъниха

Кметът на "Северен": Ще ги ремонтираме, когато им дойде редът

За ремонт на тротоари настояват живеещите на бул. „България” 200 - 212 , като твърдят, че многократно са отправяли искането си до кмета на  „Северен” инж. Ральо Ралев, но  без резултат.  Районната администрация няма достатъчно средства, затова  домоуправителят Георги Ташев е поставил ребром пред градоначалника Иван Тотев въпроса. Толкова ли е трудно да се сменят разбитите плочки  в участъка с дължина 50 - 60 метра,  при положение че в бюджета на Община Пловдив  влизат милиони левове от данъци и такси, които плащат пловдивчани, чуди се Георги Ташев.  

Тротоарите не са ремонтирани, откакто за първи път са направени, негодува Георги Ташев. Домоуправителят напомня, че до администрацията са изпращани неведнъж жалби и сигнали на граждани, но очевидно се чака настилката окончателно да се разруши.

„Настилката  на бул. „България” в района на кв. „Захарна фабрика” ще бъде подменена, когато имаме финансова възможност”, увери инж. Ральо Ралев. Тази година за ремонтите и благоустрояване  в „Северен” администрацията разполагаше с 265 000 лева, след което с решение на Общинския съвет бяха отпуснати още 100 000.  

Тази седмица, ако времето позволява, започва преасфалтиране на четири квартални улици в  „Захарна фабрика” - „Тинтява”, „Ястреб”, „Щастие” и „Синчец”.  В квартала всяка година се правят ремонти, а в момента се проектира  и нова детска площадка, която напролет ще бъде изградена. Инж. Ралев допълни, че само тази година в целия район „Северен” са ремонтирани 3500 тротоарни настилки. Но средствата са ограничени и има улици, чиито тротоари са в много по-лошо състояние от тези на бул. „България”. "Ще сменим плочките, когато им дойде редът", каза инж. Ральо Ралев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?