От читателите: Паяците вдигат и в неделя, гонят план

Годишният план на пловдивските паяци е завишен от 3 на 6 милиона лева и затова те
вдигат на поразия коли и през уикенда, подозират читатели на "Марица". "Общината трябва да прекрати тази дейност в почивните дни, освен ако возилата не пречат на движението, твърди пловдивчанинът Пенчо Петров, който живее в "Тракия". Той е възмутен, че в края на седмицата в района редовно се провеждат акции срещу автомобили, паркирани в близост до големи търговски обекти.

"В 12,20 часа в неделя пред "Триумф" вдигнаха кола, която не пречеше на никого, това се превръща в практика, вероятно с цел Община Пловдив да набави пари в бюджета си", коментира читателят и посочва за пример Барселона, където няма такива наказателни акции през уикенда. 

"В почивните дни работи само един дежурен паяк и репатрира единствено автомобили, спрени в кръстовища или на места със забранителни знаци. Реагираме и на сигнали на граждани, когато се създават проблеми заради неправилното спиране", възрази директорът на ОП "Паркиране и репатриране" Ненко Калакунов. Той категорично отрече да се провеждат наказателни акции. "Напротив, стараем се да помогнем за по-лесен трафик и паркиране", увери Калакунов.  

Глобата за шофьор, чийто автомобил е закопчан с паяк, е 60 лева, след което се начисляват такси и за престой на наказателния паркинг. За първия час тя е 1,20 лева.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?