От читателите: Кмет по къси панталони хвана ножиците

Пловдивски кмет сложи къси панталони и хвана ножиците, за да подобри средата на живот в квартала, който управлява. За това тази сутрин съобщи в редакцията на „Марица“ наша читателка от Кючук Париж.

„Днес около 9 ч. вървях по улица „Кукуш“, когато забелязах двама младежи по къси панталони да режат храсти и клони, които пречат на пешеходците по тротоара. Първоначално помислих, че са служители на „Градини и паркове“. Когато ги доближих, с изненада видях, че единият от тях е кметът на район „Южен“ Борислав Инчев“, разказа пред репортера ни жената, която е учителка в детска градина.

Тя останала възхитена от инициативата на младия районен кмет и решила да сподели добрата новина със съгражданите си чрез „Марица“.

„Трябва повече управници да последват примера на Инчев, а не само да ходят да режат ленти“, твърди нашата читателка. 

„Днес бяхме със зам.-кмета на района Апостол Шопов по улиците „Трети март“ и „Кукуш“. На места, където сме видели, че има клони, които са ниско надвиснали над тротоарите, ги изрязахме, за да не създават пречки на преминаващите. Както и клони, които закриват пътни знаци или светофарни уредби, най-вече в обхвата на кръстовища“, коментира сутрешния ръчен труд райкметът Инчев.

Той призна, че днес и втори екип, съставен от другия зам.-кмет Димчо Петров и двама еколози от кметството, са въртели ножиците по бул. „Ал. Стамболийски“, предимно около спирки на градския транспорт, обрасли с храсталаци, пречещи на хората.

От известно време в кметството в Кючук Париж имало такава инициатива. „Набелязваме си подобни проблемни места по микрорайони и рано сутрин между 8,30 и 10 ч. се организираме да свършим работа, без да пречим. Събираме клоните на купчини, а след това екип на „Градини и паркове“ минава и ги вдига“, каза Борислав Инчев.

За петък сутринта вече е предвидено кметската ножица да разчиства храсталаци и надвиснали над тротоарите клони край Събота пазара. За следващата седмица пък е набелязан участъкът на бул. „Македония“ покрай оградата на стадион „Тодор Диев“, където също избуялата растителност пречи на минувачите.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?