От 1300 гаража в центъра останаха само 3

Собствениците на две метални клетки са ги дарили на кметството

Нови детски площадки, паркоместа, благоустрояване в жилищните комплекси, асфалтирани улици и обновени тротоари - за тази свършена работа през третата година от мандата разказа вчера кметът  на район „Централен”  Георги Стаменов на отчета пред граждани в  зала „Съединение”.

Бул. „Руски”, „Васил Априлов”, „Марица-юг”, ул. „Йосиф Шнитер” са  ремонтирани, а в момента със средствата по оперативна програма „Региони в растеж”  се благоустроява  зоната между бул. „Кн. Мария-Луиза”, ул. „Митрополит Панарет”, бул. „Марица-юг” и „Източен”.  Изградени са детска и спортна площадка на ул. „Младежка”, нови катерушки, осветление  и паркоместа вече има на ул. „Кап. Райчо” 42 - 44.

„Централен” е първият район, в който почти на сто процента са премахнати грозните гаражи. От 1300 клетки, поставени в заранта на демокрацията върху общинска земя, са оцелели само 3, на бул. „Копривщица” и „Цар Борис III  Обединител”, но и те отчитат последните си дни. Собствениците  на две клетки са ги дарили на кметството и те ще бъдат закарани в детска ясла зад Техникума по електротехника, за да се съхранява инвентар.

На мястото на гаражите и според финансовите възможности на района  през тази година са изградени паркинги за живеещите на ул. „Антон Тайнер”, на ул. „Мортагон” и „Шести септември”, където паркират и туристическите автобуси,  на ул. „Райно Попович” и „Лъджене”.  „Подготвяме проект за буферен паркинг върху 4 дка  в близост до кръстовището на бул. „Източен” и „Шести септември” за 160 автомобила”, съобщи Георги Стаменов. На ул. „Киев” се довършват фитнес площадка, осветление и места за паркиране.

„Искаме догодина повече внимание да насочим  за благоустрояване на  междублоковите пространства”, обеща  Георги Стаменов.  През 2019 г. активно ще се работи на Бунарджика, а на Сахат тепе районната администрация се кани да монтира осветление и видеокамери. Ако няма обжалване, още тази есен ще започне преустройството на Детмаг „Снежанка” в художествена галерия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква вода пиете вкъщи?